Last news in Fakti

31 Август, 2015 14:20 3 415 0

Електрическо колело за плажа

  • електрически велосипед-
  • xterrain500

Класическият велосипед не е най-удачното превозно средство за пясък и сняг. Xterrain500 обаче може да се движи по почти всякакви настилки, при това без да изисква кой знае какви усилия от страна на колоездача, защото го подпомага с електрически двигател.



Предната гума на странното колело е дебела цели 25.4 сантиметра при диаметър 20 цола, което намалява чувствително риска от затъване. Задната е монтирана на 26-цолова капла от фатбайк и е значително по-тънка, но все пак достига почти 12 сантиметра.



Xterrain500 не спасява собственика от необходимостта да върти педалите, но благодарение на електромотора с мощност 500 Вт това става много по-лесно. Зарядът на 48-волтовата батерия с капацитет 9 амперчаса позволява изминаването на 40 км.



Освен с отлична проходимост Xterrain500 може да се похвали и със съвсем прилични динамични качества. Максималната скорост на равна настилка достига 32 км/ч. Ако бъдат събрани средства за серийно производство, всъдеходният електрически велосипед ще струва около $1 600.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА