Last news in Fakti

2 Септември, 2015 13:32 23 123 8

Най-безполезните автомобилни екстри

  • j.d. power and associates-
  • автомобилни екстри-
  • изследване

Маркетинговата агенция J.D. Power and Associates публикува резултатите от свое изследване върху отношението на водачите към съвременните опции в автомобилите. В проучването са участвали 4 200 собственици на нови коли, закупени в рамките на 90 дни преди анкетата.

Оказва се, че много шофьори изобщо не са наясно с възможностите на автомобилите си. 20% от анкетираните никога не са използвали 16 от общо 33-те екстри, включени в допитването. Най-безполезни са вградените справочни услуги (43% от шофьорите никога не са се възползвали от тях), точките за безжичен достъп до интернет (38%), системите за автоматично паркиране (35%), прожекционните дисплеи (33%) и инсталираните мобилни приложения (32%). В списъка с абсолютно ненужни технологии влизат също Apple CarPlay и Google Android Auto.

Според участниците в изследването най-полезните екстри в съвременните коли са системите за контрол на слепите зони - 87% от анкетираните биха искали да имат такава и в следващия си автомобил. Сред най-желаните опции се подреждат също индикаторът за икономия на гориво (87%), електро-пневматичната регулировка на седалката в областта на кръста (86%), възможността за сдвояване на телефона с озвучителната система (84%) и парктроникът (82%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Това го обяснете на маркетинг специалистите от Мерцедес и ВАГ!
    Техните екстри край нямат, а само надуват цената!
    Добре че бяха японците да пускат всички екстри включени в цената, иначе всяка екстра се плащаше!

    Коментиран от #2

  • 2 ЦЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Преди поне 5 години съм чел, че точно в някой от отделите на Мерцедес са стигнали до извода, че не трябва да прекаляват с екстрите, защото не се ползвали от всички и дори обърквали водача кое за какво е. Просто има хора с много пари, на които справката за камарата екстри им минават покрай ушите и си купуват каквото са решили заради дадени други качества да даден автомобил.
  • 3 Mopcku

    0 0 Отговор
    Като изключим системата за автоматично паркиране и Head Up Displey, и двете са доста полезни според мен, другите неща са софтуерни екстри - във всеки смартфон има подобни излишъци в изобилие, но просто не ги ползваме.
  • 4 Иван Радев

    0 0 Отговор
    ти май не си си купувал нова японска кола. тойотата, например, идва гола като пушка…
  • 5 Неутрален

    0 0 Отговор
    Влизал ли си скоро в Шоорум на Тойота? Първо се информирай и тогава пиши глупости. За разлика от" вагените "например повечето екстри са от най-ниското ниво.
  • 6 цц5е

    0 0 Отговор
    Има резон в статията. И за мен най-полезни екстри са хендсфрии в радиото и парктроника. Карам кола модел 2000 г и си ги добавих тези глезотии "афтърмаркет". Така паркирам на невъзможни места в софийския център и си говоря спокойно по работа без да ми висят разни дрънкулки по ушите.
    Мисля си, че разните електронни помощници от рода на системи за предотвратяване на сблъсък правят шофьорите мързеливи. Не искам някакъв софтуер да спира колата вместо мен. От модерните екстри ми се ще да имам автоматично превключване на къси/дълги, когато има кола отсреща. Чувам, че има разработки тип DIY, които могат да се внедрят в по-старички коли.
  • 7 Morgoth

    0 0 Отговор
    Глупавите екстри са евтини и просто пълнят списъка. При тях и 20% използваемост си струва. А софтуера един път написан е напълно безплатно да се инсталира.
  • 8 умника

    0 0 Отговор
    всеки автомобил си има слабо място.например моя има 3-4 ненужни екстри.