Last news in Fakti

2 Септември, 2015 14:26 2 197 0

Умни очила ориентират плувците в открити води

  • плувни очила-
  • oncourse goggles

Плуването в море или езеро в определена посока може да бъде много трудно. Теченията и вятъра са в състояние да отклонят плувеца доста далече от избрания курс. Повечето обикновени хора не се вълнуват от този проблем, но ориентацията е изключително важна за професионалните спортисти.



Очилата OnCourse Goggles са предназначени именно за плувци в открити води. За да не изгуби посоката, собственикът трябва да погледне в избраното направление, да натисне бутона отстрани на корпуса и по този начин да фиксира целта. За останалото се грижат специални датчици, които отчитат всички отклонения от указания курс.



Когато плувецът се движи в правилната посока, индикаторите светят в зелено. При отклонение цветът се сменя първо на жълто, а след това и на червено. Очилата OnCourse Goggles са снабдени с електронен компас, акселерометър, микропроцесор, фирмен софтуер и акумулатор с възможност за зареждане през USB. Лещите са поляризирани и имат защита против изпотяване и ултравиолетови лъчи.



Авторите на проекта за умни плувни очила все още набират средства за серийното им производство в платформата Kickstarter. Цената при предварителна поръчка е $149.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА