Last news in Fakti

2 Септември, 2015 14:52 5 710 4

Пистата в Истанбул става пазар за коли

  • istanbul park-
  • формула 1-
  • intercity

Пистата Istanbul Park, която бе домакин на стартове от Формула 1 между 2005 и 2011 г., ще бъде превърната в пазар за употребявани автомобили. Официалното откриване на "турското Горубляне" е насрочено за 9 септември, съобщава в. Sözcü.

Собствениците на комплекса са го дали под аренда на фирмата Intercity, специализирана в търговия с коли. Срокът на договора е 10 години. По план на Istanbul Park ще се продават по 25 000 автомобила годишно. Intercity се надява да спечели от сделката 1 млрд. лири (около $305.2 млн.).

Общата площ на Istanbul Park е 28.3 хектара. На пистата могат да бъдат разположени едновременно до 3 100 возила. Освен автосалони в комплекса ще има също магазини за резервни части, сервизи, банкови клонове, офиси на застрахователни компании и нотариуси. Предвиден е дори фризьорски салон.

Новият пазар ще бъде ориентиран не само към клиенти от Турция, а и от чужбина. От летището в Истанбул до пистата ще пътуват безплатни автобуси. На територията на комплекса ще бъдат установени и изгодни валутни курсове.

Строителството на Istanbul Park струваше на инвеститорите $290 млн. През 2005 г. генералният промоутър на Формула 1 Бърни Екълстоун нарече пистата "най-добрата в света". Първоначалните планове предвиждаха там да се провеждат стартове до 2021 г., но през 2011-а Екълстоун поиска двойно по-висока вноска от организаторите и трасето бе изключено от календара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    На цяла писта едва 3100 автомобила? Ходил съм на пазар за автомобили, на който има около 7000 и мястото е по-малко от 21 хектара. Или те ще ги редят само по шосето
  • 2 2dw

    0 0 Отговор
    ма няма по-голем мошеник от тоя Бърни
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    рано или късно всичко в турция се превръща в пазар
  • 4 бера мантинелите на боко

    0 0 Отговор
    $300млн. за бит пазар хаха малииииии:) димитровградският неделен пазар за коли значи е по-добре:) евтин е и строен в соца:) е, не е писта, ама няма и да трябва... значи строиш кат' гламав и хвърляш луди пари само и само да се наредиш до големите пистаци и то за ползване към 5 пъти през 'сичките тия годинки :) после някоя смешна, грозна рогата твар решава да те махне от... забележете - календара хахаха ... интересно ми е: колко турски деца умряха от разни болести, които иначе са могли да бъдат излекувани с дадените пари за асвалт?! обаче тия турски деца вече са умрели повечето от тях... бойко и той асфалт реди, ама българските деца си лягат гладни, а другите чакат за пари от смс-и и др. начини, за да бъдат излекувани в чужбина:( не е ли по-добре да излекуваш всички болни деца и чак тогава да редиш асфалт?! кой ще кара по алфалта? та те българите измряха... накрая остават сградите, които ще рухнат и напукания асфалт с мантинелите:) пари за глупости дават само ГЛУПАЦИТЕ, но интересното е, че се мислят за умни, но не са! стъпват буквално по главите на цял един народ и после се чудят и маят, и богохулстват задето им умират първородните чеда... като сте глупави и неверници, и не можете да разчитате знаците, то не се захващайте за народната работа... ако се захванете, вършете я съвестно и чисто! инак виждате какво става - де са децата на мачкалите народа?! а? къде са? там където са децата на народа, който унищожихте! сега ходете на гробовете и лейте сълзи, както народа ги лее! бойко поне се вразуми и сестра му не си отиде:) бойко как са ти крачетата:) царю, къде е първородното ти чедо? президенте, къде е най-скъпото ти? догане, какво те чака знаеш ли? хайде другите нисши твари нека не ги изреждам:) научете се да виждате знаците и да вярвате в бог! преоткрийте го! не е тук мястото на писанието ми? хах аз си го избирам къде да е:)