Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 11:11 5 026 10

Автобус без водач в Китай

  • безпилотен автобус-
  • китай
Вече ви информирахме, че в САЩ, щата Калифорния преминаха първите публични тестове на безпилотната кола на Google. Англичаните пък планират да пуснат т.нар. роботаксита, а в Китай вече се движи безпилотен автобус.
 
Той все още е в тестови режим, но се движи по пътищата на град Джънджоу, при това с пасажери на борда. Автономно управляваният автобус изминава маршрут от 32 километра, като по време на пътуването извършва самостоятелно сложни маневри, реагира на светофари и дори изпреварва по-бавните автомобили.
 
Максималната му скорост е 68 км/ч. Безпилотният автобус е разработен от компанията Yutong и е оборудван с две камери и четири лазерни радара, които са интегрирани в навигационната система на автобуса. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asen

    0 0 Отговор
    Успало се е за София, добре ще е ако издържи 1 ден.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Има доста неясноти в случая:Маха му катаджията да спре за проверка-ДАЛИ ЩЕ СПРЕ?Да предположим че спре-проверяващият орган установява че водачът на МПС-то е без колан.Кой плаща?Я да видим аптечката...ами те медикаментите малко с изтекъл срок,а и бинта е с няколко сантиметра по къс от нормата...Кой плаща?..робота мълчи и пътниците мълчат."И сега кво правим"?-пак мълчание.Аре слизайте всички,МПС-то не може да продължи в такъв вид.Чааак тогава някой по-отворен от пътниците се обажда-Старши,давай да оправим нещата!Ееее...това вече е друго.Така че драги пътници,носете си пари за глоби,щото ...това е положението.

    Коментиран от #8

  • 3 Marieta Marinova

    0 0 Отговор
    че във варна имаше ауди без водач
    водача кюташе с такси след пътната помощ
    до спортната зала беше
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Кого ще бие мутрата с джипа, като автобуса й отнеме предимство?
  • 5 Робот

    0 0 Отговор
    Добре де, ако навсякъде се роботизира и коНпютризира, какво щи работът хората? Честито! Май "Терминатор" не е научна фантастика, пророчество. Който е гледал "Междузвездни войни" може и да помни, че Императорът издаде команда -изпълни код 666 и клонираните се обърнаха срещу джедаите. Ще стане същото, ако човечеството загуби бдителност.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Робот":

    Естествено че роботите са на път да унищожат човечеството,но не както в "Терминатор",а просто като изместят хората от работните им места.А е ясно-няма работа-няма пари.

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    0 0 Отговор
    От хора винаги ще има нужда , но не такива с 10 клас , щото им трябвал за шофьорска книжка , а с по две висши от които едното по информатика , така че да му мислят селските тарикати , другите ще се оправят
  • 8 Ваньо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Едва ли ще бъде спрян, автобуса спазва всички ограничения и знаци
  • 9 nqma

    0 0 Отговор
    В нормалните страни няма "катаджия" и никой не маха да те спре без причина.
  • 10 asdasd

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    И без това планетата е пренаселена и сами ще се самоунищожим или някой друг ще ни намали бройката преди роботите.