Last news in Fakti

1 Февруари, 2016 13:50 3 305 2

Пуснаха автобуси без водач

  • автобус-
  • автономен
Пуснаха автобуси без водач - 1

Миналата седмица в Холандия беше пуснат нов автобусен маршрут, по който се движат автобуси без водач. Новите превозни средства са задвижват от електричество и се наричат WePod.

Транспортът е напълно автоматизиран, като по време на движение автобусите се ориентират от подробни пътни карти, данни от камери и лазерни радари. Всичката информация се обработва от борд компютъра и след това се предават команди на възлите и агрегатите.

Така новите автобуси без водач могат да реагират адекватно на променящата се пътна обстановка. Максималното разстояние с едно зареждане е 100 км, а максималната скорост е 40 км/ч. Заради европейските стандарти обаче безпилотните автобуси ще се движат с максимална скорост от 25 км/ч. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Кого ще бият с бокс нашите тинейджъри, като няма водач, не стават за България.

    Коментиран от #2

  • 2 Медиатор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Kак ве?! Те това е решението за Враца!(нямам в предвид само последната злополучна случка от този град)