11 Февруари, 2016 14:00 8 562 4

Едни по-различни багери

  • багер-
  • хеликоптер

Добре известно е, че багерът е земекопна машина, снабдена с подвижна стрела, на края на която е монтирана кофа. Тези машини се използвате за копаене на различни изкопи, като в много от случаите са верижни.

Формата и действието им е сходна, но има и такива, които са предназначени за труднодостъпни места и поради тази причина конструкцията им е много различна. Един такъв е случаят с хели-багер (горната снимка), който представлява странна кръстоска между верижен багер и вертолет.

Друг интересен вид багер т.нар. спайдер-багер, който може да се катери като планинска коза и по този начин може да осъществява изкопни работи на доста отвесни склонове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dms

    3 0 Отговор
    Хелибагера е фейк... къде му е двигателя и оста на главния ротор?
    Освен това с тази малка перчица не знам как ще му стигне тягата за да вдигне стоманените вериги, ходовата част и кофите...
  • 2 kikata

    2 0 Отговор
    Хелибагера е "нарисуван" :D
  • 3 РК1111АТ

    1 0 Отговор
    "Перчицата" се върти с една манивелка на тавана в кабината :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.