Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 17:15 3 206 0

Най-бързият инвалиден скутер в света

  • инвалиден скутер-
  • рекорд-
  • гинес
Най-бързият инвалиден скутер в света - 1

Двама механици от о-в Ман записаха имената си в Книгата на рекордите "Гинес" като създатели на най-бързия инвалиден скутер в света. Дейвид Андерсън и Матю Хайн успяха да ускорят творението си до 107.6 мили/ч (173.13 км/ч).

Максималната скорост на серийните инвалидни скутери рядко надхвърля 15 км/ч, тъй като повече просто не е нужно, но потенциалът им се оказва огромен. Според изискванията на "Гинес" за признаване на рекорд машината, с която се провежда опитът, трябва да бъде базирана на заводски продукт със съответните търговски спецификации. Дизайнът също трябва да отговаря на оригиналната концепция за такова превозно средство, но няма никакви ограничения за двигателя или ходова част.

Андерсън и Хайн са използвали за основа на болида си инвалиден скутер Days Strider с преработено шаси, гуми за карт и поръчкови външни панели, а 600-кубиковият двигател е от Suzuki Bandit.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА