Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 13:00 3 078 6

И електрическите колела могат да изглеждат добре

  • freygeist classic-
  • велосипед-
  • колело

Разработките на тема електрически велосипеди в момента са хиляди, но все още са единици тези, които изглеждат наистина добре. Отличен пример за това е градският Freygeist Classic. Освен вида и теглото, което е много важен фактор е в границите на стандартните велосипеди - 12 килограма, а това се постига трудно.

Външно няма и следа от батерията поради простата причина, че е вградена в рамката. Тя е литиевойонна и е дело на Panasonic, като има запас от 337Wh. Двигателят е вграден в задната главина и има максимална мощност от 500 вата. Средният осигурен от електричество пробег е между 70 и 100 километра, а пълното зареждане на батерията става за 4 часа.

Монтажът на велосипеда е от високите класове на Shimano, седалката и гриповете са от класиците Brooks и гумите Continental. Стилният Freygeist Classic ще бъде на цената от 3990 евро, но става въпрос за един от най-леките електрически велосипеди на пазара. Той е и финалист при дебютантите на световното спортно изложение ISPO провеждащо се ежегодно в Мюнхен в края на януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бад

    0 1 Отговор
    за тея пари има много прилични коли
  • 2 Год

    1 0 Отговор
    Чудесен е. Има и велосипеди за 20-30 000$
  • 3 Ганьо

    1 0 Отговор
    Говори му на Ганьо за ел. Велосипеди. Той къв дизелов гоуф може да си вземе за тез пари.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Наистина е чудесен, надявам се по-бълзо да се достигне масовизация и цените да паднат
  • 5 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Може и да е чудесен но 4000 EUR за екстрата "батерия+двигател" ми се вижда доста. Реалната цена би трябвало да е доста по-ниска, ако не отчитаме "маркетинговия" ефект разбира се.
  • 6 Пернишки тъпет

    0 0 Отговор
    За 4 хиляди евро я ке си зема мазен голфу с лети джанти и лепенки за тунинг