Last news in Fakti

3 Май, 2016 12:24 5 282 2

Рекорд за полет с ховърборд

  • ховърборд-
  • рекорд
Рекорд за полет с ховърборд - 1

Френският изобретател Франк Запата постави нов рекорд за летене с т.нар. ховърборд. Разстоянието, което Запата изминава, е 2 200 метра, а височината е 30 метра.

Французинът Запата сам разработва и конструира летящата дъска, като при първия си опит достига скорост от 55 км/ч.

Според изобретателя обаче, максималната скорост на устройството е 150 км/ч. Постижението ще бъде записано в Книгата на рекордите на Гинес. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Вероятно е стъпил на летящо килимче.
  • 2 това е новост

    1 0 Отговор
    Ей това вече найстина е работеща новост в техниката. Научил се е да го кара както трябва и технически е пресметнато, лети както се очаква от него. Прилича на борда на зеления гринч от спайдърмен, поне начина на прелитане. Интересно е щом ентусиасти го могат, защо корпорации не го разработват, заедно с летящото крило и ховърбайк.