Last news in Fakti

5 Май, 2016 22:31 3 477 3

Хакер разби 272 милиона акаунта

  • хакер-
  • разби-
  • пароли-
  • акаунти

Целта му са били руски потребители

Хакер разби 272 милиона акаунта - 1
Снимка: БТА/АР

От американската компанията за интернет сигурност "Холд сикюрити" обявиха, че са научили за хакер, който е "разбил" базата данни на 272 милиона имейл адреса и пароли за акаунти в различни сайтове.

Според британския вестник "Гардиън" повечето откраднатите пароли и имейл адреси са на потребители, ползващи услугите на "Gmail", "Yahoo" и "mail.ru". Въпреки това, част от изтеклата информация не е водила директно към личните имейл адреси на потребителите.

Смята се, че са данните били взети от по-малки и по-несигурни сайтове, където потребителите използват имейл адресите си и парола, за да влязат в персонализирания си профил. Хората, които използват различна парола за имейл акаунта си и за сайтовете, не са засегнати от пробива.

По всичко личи, че целта на хакера са били руски потребители. Около 57 милиона имейл адреса са към най-голямата електронна поща в Русия - "mail.ru", където се подвизават около 100 милиона потребители месечно. Около 40 милиона от адресите са в "Yahoo Mail", 33 милиона - в "Hotmail" и 24 милиона в "Gmail".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100 милиона потребители

    0 0 Отговор
    Хахаха аматьори! Ако искаха данни - има си сайтове с данните на половин Русия срещу 12$ абонамент в месец ползваш информационен масив с 1 месечно обновяване през тяхната система за плащане на СБЕРБАНК. Така им научаваш и досието, кога са плащали и кога не. Аз така си намерих бившата, понеже банката има и мобилен номер на който ти праща СМС при плащане по електронен път или за да ти напомнят за неплатена сметка. Колко Ирина Смирникова има в Кантимантийское, набор 93-та ??! Пуснете търсене през Яндекс, а не през Гугъл и ще видите, че резултатите от търсенето са с различни приоритети. Не знам какво е откраднал тоя ама ако е имал 12$ за абонамент хич не се е пънал да хаква, а просто е копирал сървъра...

    Коментиран от #2

  • 2 Чукча

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "100 милиона потребители":

    Поредния сапунен балон,който нашите плагиати подемат и раздуват до спукване.
  • 3 Духът на мрежата

    0 0 Отговор
    Силни думи, моето момченце... "Разбил". Разбиването не е да сглобиш една база данни с няколко милиона е-майл адреса! Като събереш личните данни, акаунтите, паролите и номерата на кредитните карти - е, те това е разбиване!!!