Last news in Fakti

5 Май, 2016 14:29 3 618 1

Мобилен аеродинамичен тунел

  • ford-
  • аеродинамичен тунел
Мобилен аеродинамичен тунел - 1

Инженерите на Ford Motor Company са разработили първия в света преносим въздушен тунел за измерване на обтекаемостта на автомобили. Съоръжението ще се използва за проверка на качеството на шумоизолацията на произведените в различните заводи на марката коли.

Мобилният аеродинамичен тунел се състои от два съчленени помежду си контейнера. В тях са инсталирани чифт вентилатори, които са задвижвани от два електромотора с обща мощност 500 к.с. и могат да генерират струя със скорост около 130 км/ч.

Мобилен аеродинамичен тунел

Въздушният поток се насочва и контролира посредством вертикални жалузи. В съоръжението е предвиден и трети контейнер, в който се намира цялата измервателна апаратура и инженерния състав.

Новият аеродинамичен тунел на Ford се превозва с камиони, които могат да го доставят във всеки от заводите на компанията в Северна Америка. Първата му работна смяна ще бъде във фабриката във Флат Рок, щата Мичиган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Е това, можем да си го направим във всеки наш голям завод, даже и в гараж. Не е необходим двитател от 380 киловата за да се направи тази струя. Направо ни се подиграват. Някой виждал ли е поне 200 киловатов двигател какво представлява и каква мощ има?