5 Май, 2016 15:00 14 070 17

Полски двигатели за Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • daimler
Полски двигатели за Mercedes-Benz - 1

Немският гигант Daimler AG обяви, че започва строителството на първия си завод на територията на Полша. Фабриката ще се намира в гр. Явор, на 70 км от Вроцлав, и ще произвежда четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели за автомобилите на Mercedes-Benz. В новото предприятие ще бъдат инвестирани €500 млн.

Новият завод бележи поредната стъпка в разширяването на производствените мощности на Daimler в посока към Източна Европа, където според публикации в немската преса предстои и откриването на фабрика за сглобяване на автомобили. Първоначалните планове на германците предвиждаха това да стане в Русия, но сътресенията в политико-икономическата конюнктура там наложи промяна в инвестиционната програма на концерна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    3 3 Отговор
    Полша отдавна има да си връща на Германия ! Ей сега е момента
  • 2 дедо стефчо

    4 0 Отговор
    Бравос на братята поляци! Първо почнаха да хранят с домати "слънчева България", а сега ще правят двигатели за мерцедес! Хвала....
  • 3 Mercedes-Benz

    3 0 Отговор
    Вроцлав = Бреслау град населен изключително и само с етнически германци част от Долна Силезия - германска територия отнета след войната. Все едно ние да направим фабрика в Македония, същата работа.....

    Коментиран от #4

  • 4 FR V

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    Руснаците след войната окупират Източна Полша и в замяна им дават немски територии.Там немците типично по комунистически за изгонени.
    Полша и Германия в момента са като сиамски близнаци.Миналото е преодоляно и си партнират перфектно.

    Коментиран от #14

  • 5 Тжожо

    0 3 Отговор
    говедата бяха направили завод за твърди дискове в Унгария. Живя 7 години и умря. Сега ще стане същото при полиаците. Ха.
  • 6 Ritmo

    0 1 Отговор
    то щот полша им по близо от турция не зара ди друго а и там работна ръка бол
  • 7 незнайко

    0 3 Отговор
    Някой може ли да каже, какво световно производство, ипат поляците? В момента не се сещам.

    Коментиран от #16

  • 8 jambazina

    1 0 Отговор
    Полски са двигателите на полския фиат, тия са немски двигатели.
  • 9 гост

    3 0 Отговор
    А ний какво произвеждаме...дека ний производството, дека ний стопанството...за какво ти е интернета...поляците не ги мисли...там по-скоро въросът какво не се произвежда та да почнат да си го правят...дооста напред са с мат`риалот...па и производство иска акъл, не чалга и полутрамотни...

    Коментиран от #10

  • 10 гост2

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    нито с икономисти, адвокати и филоллози...
  • 11 Plodviv

    1 0 Отговор
    Дали сътресенията в Турция биха могли да отворят вратата за повече сериозни инвестиции тук, както става в Полша заради Русия?...
  • 12 Neiko Neikov

    1 0 Отговор
    би било добре ако и в България се случи нещо подобно но....
  • 13 втф

    1 0 Отговор
    тия двигатели са толкова полски, колкото мерцедес е китайски автомобил (щото има заводи и там)
  • 14 БУМ БАМ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "FR V":

    КОЛКОТО СА БИЛИ В РАМКИТЕ НА ПРУСКАТА И АВСТРОУНГАРСКАТА ИМПЕРИИ ТОЛКОВА СА БИЛИ Е В РУСКАТА ЩО ДА НЕ СА БЛИЗНЕТА С РАШЪНИТЕ?!"??
  • 15 Тупак Ша кур

    2 0 Отговор
    А ние тука правим двигатели за волски каруци.
  • 16 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    мини през кауфланд, прочети информацията на етикетите на всичко което не е от български производител и ще разбереш. бавно, но сигурно поляците превземат източна и централна европа. feeling: angry
  • 17 12345

    0 0 Отговор
    колкото и да плюем е факт, че в Б-я почти нищо не се произвежда.
    отвориха един сателит на костал , уж някви китайски коли, немците правят дребни ремонти на летище софия и това ли тр да са чуждите работодатели, е и още няколко дребни производства, но това са почти незначителни.
    безспорно останалите държави от източна евр. успяха доста по добре да се справят през последните 20 години и затова са значително по-напред от нас
    тъпо е само да критикуваме другите и да пророкуваме колко ще са зле, а да не обръщаме внимание как ни мачкат и къде живеем, че то е нещо на ръба на оцеляването за обикновения човек.
    трябва да вземаме, ако ще и да крадем, добри идеи и модели, които работят, но и това не правим, а си тънем в нищетата и мизерията за радост и удобство на управляващите (както минали, настоящи, така и бъдещи)