Last news in Fakti

7 Май, 2016 13:32 28 209 10

Случайно изобретиха вечен акумулатор

  • акумулатор-
  • нов вид
Случайно изобретиха вечен акумулатор - 1
Не са малко откритията, които се получават съвсем случайно и сега ще ви разкажем именно за едно такова. Група изследователи от Калифорнийския университет, без да искат направиха акумулатор, срокът на служба, на който превишава в пъти този на стандартните йон литиеви акумулаторни батерии.Случайно изобретиха вечен акумулатор

Странното е, че дори и след 200 000 цикъла на зареждане, иновационната батерия губи само 5% от първоначалния си капацитет. Акумулаторът е с твърд гелообразен електролит и е по-безопасен. Вътре в него са интегрирани златни нанопроводи, покрити с манганов диоксид и хелий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 3 Отговор
    ето че както казвам аз това което е по филмите винаги идва на яве вижте тази батериика от првата снимка и гледаите филма на ТОМ КРУЗ KNIGHT AND DAY
  • 2 наужким

    3 2 Отговор
    абе филма сме го гледали, ама на тебе не ти ли дойде наум, че има стандарти и хората се стремят да ги поддържат. това е и причината вечния акумулатор от статията да прилича на събратята си от съвремието, а не на мечка панда например.
  • 3 наужким

    2 2 Отговор
    пък и това ако се вгледаш хубаво ще разбереш че е пластинката от втората снимка
  • 4 БАЙ ГАН4О

    2 3 Отговор
    Стига простотии,няма нищо ве4но
  • 5 555

    2 2 Отговор
    В рамките на годините на един човешки живот все пак е вечен за дадения човек . Случаино е изнамерина и Кока колата от Аптекар разработвайки Лекарство ....Вечна е Българската простотия.
  • 6 asick

    2 0 Отговор
    Предполагам случайно са забравили гелообразния електролит и някой по погрешка е интегрирал златни нанопроводи, покрити с манганов диоксид и хелий.
  • 7 анщайн

    2 0 Отговор
    Да беше жив Тесла , щеше да пукне от смях. А случайността няма нищо общо , просто са преписали нещо измислено преди много години ): ): ):
  • 8 кондьо

    2 0 Отговор
    Начел съм се на много такива новооткрити, преоткрити, разкрити и прикрити технологии, които в крайна сметка не се допускат до бял свят, защото икономиката няма изгода от тях...

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кондьо":

    Ами точно там е работата ,че ЕДНА икономика преминава на други релси и се отказва от старите (демек петрола ) , но в България никой не може да си представи ,че можеш да се откажеш от готови пари , за да можеш в бъдеще да си първи
  • 10 Morgoth

    0 0 Отговор
    Да бе случайно, точно когато автомобилната индустрия се готви да изхвърли петрола и има въпиюща нужда от нов вид батерии.