Last news in Fakti

26 Май, 2016 16:39 4 640 0

Парализиран баща отведе дъщеря си до олтара с екзоскелет

  • екзоскелет-
  • rex bionics-
  • крис палмър-
  • сватба-
  • инвалид-
  • парализа
Парализиран баща отведе дъщеря си до олтара с екзоскелет - 1

Британец успя да спази вековната традиция и да съпроводи дъщеря си до олтара, въпреки че е прикован в инвалидна количка от 2012 г. след лечение от рак. Парализираният от кръста надолу Крис Палмър от гр. Дарби осъществи мечтата си благодарение на съвременните технологии, съобщава Daily Mail.

Семейството на 55-годишния Крис намира решение след договорка с новозеландската компания Rex Bionics да наеме екзоскелет с цена 90 000 паунда за деня на сватбата. След кратко обучение по управление на скъпото устройство таткото съумява да се изправи на крака и да предаде лично дъщеря си на бъдещия ѝ съпруг.

Парализиран баща отведе дъщеря си до олтара с екзоскелет

Екзоскелетът Rex е проектиран за хора с ръст от 1.42 до 1.93 м, тегло до 100 кг и обиколка на бедрото до 380 мм. Роботизираният костюм се прикрепя към тялото на човека с помощта на специални ремъци и бандажи. Движенията се генерират от 10 високоскоростни сервомотори с голям въртящ момент.

Управлението се осъществява с помощта на джойстик, бутони или сензорен екран. Капацитетът на батериите стига за един час непрекъсната работа, а зареждането им на 100% става за 90 минути.

Парализиран баща отведе дъщеря си до олтара с екзоскелет


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА