Last news in Fakti

31 Май, 2016 11:03 5 859 17

Гигапарти за откриването на Tesla Gigafactory

  • tesla-
  • panasonic-
  • gigafatory
Гигапарти за откриването на Tesla Gigafactory - 1

Американският производител Tesla Motors разпрати на избрани клиенти покани за тържественото откриване на гигантския завод за батерии на електромобили, чиято първа копка бе направена през 2014 г. Церемонията ще се състои на 29 юни в пустинята Невада на 37 км източно от гр. Рино.

В поканите за откриването на Tesla Gigafactory не се споменават никакви подробности за предстоящото празненство. От компанията уведомяват гостите си единствено за местоположението на най-близкото летище и някои препоръчани хотели. От Рино до фабриката може да се стигне и с кола, като се кара 30 км по междущатската магистрала I-80 и след това се завие по "Илектрик авеню".

Гигапарти за откриването на Tesla Gigafactory

В началото на май Bloomberg твърдеше, че Gigafactory е завършена на 14%, а оборудването е готово на 10%. В края на юни на клиентите ще бъде представен незавършен завод.

Стойността на проекта, в който Tesla си партнира с Panasonic, надхвърля $5 млрд. Стартът на производството е планиран за 2017 г., а от 2018-а Gigafactory ще бълва по 500 000 батерии за електромобили годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 Хомот

    2 0 Отговор
    Браво на американците! Във вас ни е надеждата, че светът ще стане по-добро място за живеене.

    Коментиран от #4

  • 3 Баш Майстора

    1 0 Отговор
    Гига- мига ,китайците са хората!
  • 4 подлоги не ни трябват

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хомот":

    По-добър от днешният свят нали---а кой го направи днешният свят такъв--кой доминира и в момента--нали са САЩ---------така че ще има да чакаш-до второ пришествие......
  • 5 Краси

    0 2 Отговор
    Все повече и повече тая работа с Теслите и батериите им ми намирисва на някаква "пирамида" и въздух под налягане.

    Дори и нашата кратка най-нова стопанска история прелива от звезди, които блестяха ярко, но за кратко. А и американците си ги правят такива работи - Енрон, Уърлдком, Дотком балона, Лемън Брадърс, Бърни Мейдоф...
  • 6 Хомот

    2 0 Отговор
    Много трудно ще е за дежурния съветски трол да оплюе това технологично постижение, но все пак не подценявам силата на завистта.
  • 7 Инфо

    1 0 Отговор
    Само дето Елън Мъск не е американец, а южноафриканец
  • 8 Краси

    1 1 Отговор
    Забогатял в щатите (чрез Пейпал).

    Коментиран от #9

  • 9 Инфо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Краси":

    Забогатей и ти в България,Япония,Китай, Германия или Англия, ама акъл трябва.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Не знам защо, но има хора в този форум, които постоянно и всичко обръщат в посока русофили, руски тролове, Путин се появява в коментари на статии нямащи нищо общо с него, правейки по този начин всички коментаредни и същи, и не оставящи място за нищо интересно по въпросната тема. Не знам плащат ли им затова или просто им е толкова ума, но би било чудесно да спрат постоянно да повтарят едно и също навсякъде. Иначе написаното мен лично много ме радва, защото виждам един човек борещ се за мечтите си и налагащ техническия прогрес над парализираните от арабски акционери гиганти в авто индустрията.
  • 11 Сори

    1 0 Отговор
    тТози завод е повече Японски отколкото американски ...Теннологята е на Панасоник ....Фотоволтаиците на покривите са може би на Шарп , които са най добри в момента...на 250% по добри от сегашните останали...
  • 12 Morgoth

    1 0 Отговор
    Ти малко като нашите с западната тангента и техпарка :)
  • 13 муви

    1 0 Отговор
    Не знам, защо, ама като чета и слушам за тоя Мъск и тая Тесла и веднага се сещам за Тони Старк и филма Железния човек.
    Всичко ми е едно такво холивудско, режисирано, с ефектчета, фенчета и т.н. 'Ся чакаме да се появи и злодей руснак вероятно каращ бензиново Ауди и искащ да върне света назад...

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 14 Краси

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "муви":

    Сакън, недей така! Сега ще ти обяснят набързо как си руски трол (платен лично от Путин вероятно?), или си търговец на авточасти, или пък евентуално имаш бензиностанция. При всички случаи обаче, явно нямаш акъл за 5ст, беден си, задължително караш стар германски дизел и изобщо, щом не скачаш, значи си червен.

    Ако евентуално имаш късмет да ти обърне внимание някой с повече от две гънки на мозъка, най-вероятно ще ти обяснят за историята на прогреса при потребителската електроника (мобилните телефони са христоматичен пример поради някаква причина) или ще те опреличат на файтонджия от края на 19-ти век, сблъскал се с първите автомобили.

    Тези последните обикновено са прочели по някоя научно-популярна статия за историята на техниката (за цяла книга не е имало време), но не смей да искаш от тях конкретни ТЕХНИЧЕСКИ подробности като как точно ще да стане и защо още не е станала масовата електрификация на транспорта.
  • 15 Дървояд

    0 0 Отговор
    Искам да работя поне като чистач в този завод,сигурно
    ще взимам повече пари от мениджър у нас.
  • 16 Само

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "муви":

    А какво ще кажеш за Мерцедес, Нисан и VW които сещо ще строят заводи за батерии?
    Май май 100 годишни лидери в производството на коли следват плана на мизерен производител от САЩ с шеф от южна африка
    Година след като Тесла обяви Powerwall други решиха да се възползват от идеята като Нисан и Мерцедес.
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "муви":

    Ами да , звучи ти , то и на други така им звучаха и Епъл и Гугъл и Фейсбук и т.н. , обаче не щеш ли за 5-6 години взеха че станаха най-големите компании в света и в момента всяка от тях струва колкото цели отрасли в световната икономика , ама вие по ги разбирате тия работи , къде са тръгнали тъпите американци да ви отварят очите , вие си знаете ладите и уазките и нямате нужда от никакви тъпи електромобили , поне докато не се наложи , пък после ще ревете пак ,че България била последната дупка на кавала
  • 18 СДФГ

    0 0 Отговор
    Докато вие бълвате завист ,хората крачат напред уверено. Хубава страна е България,ама не случи на народ. Винаги тая пуста завист е пречела на тва племе, родено на коня.