1 Юни, 2016 10:17 2 717 2

„Еърбъс“ готви революционни черни кутии

  • еърбъс-
  • черни кутии-
  • катастрофа

Последната трагедия със самолет на „Иджип ер“, който се разби на 19 май с 66 души на борда в Средиземно море, показа нуждата от намиране на ново инженерно решение

„Еърбъс“ готви революционни черни кутии - 1

„Еърбъс“ готви революция в черните кутии, които записват всички данни от полета и при катастрофа служат за разплитането на инцидента, съобщава в. „Гардиън“.

Шефът на инженерния екип на „Еърбъс“ разкри, че новите черни кутии няма да потъват с останките със самолета, а ще изплуват. Това ще улесни тяхното издирване и по-бързото разплитане на трагедията.

Последната трагедия със самолет на „Иджип ер“, който се разби на 19 май с 66 души на борда в Средиземно море, показа нуждата от намиране на ново инженерно решение за черните кутии. Останките от фаталния полет 804 се намират на дълбочина от 3000 м. и това затруднява тяхното намиране.

Самите черни кутии имат ресурс да излъчват сигнал от 30 дни. Идеята е записващите устройства да се отделят или изскачат от опашката на самолета при катастрофа.

Очаква се новите правила да са в сила от 2018 г.

„Ако ние имаме отделена черна кутия, ще е много по-лесно да я намерим“, заяви Шарл Шампион, вицепрезидент в „Еърбъс“.

Експерти посочват, че идеята не е нова. За първи път тя беше предложена при катастрофата в Атлантическия океан на „Еърбъс А 330“ на „Ер Франс“ и отново беше обсъдена с полет 370 на Malaysia Airlines от март 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кутията

    0 0 Отговор
    Ами толкова сателити има не може ли освен да записва самолета просто да излъчва сигнал в реално време и това да се записва в база която е далеч извън него. Така ако стане нещо няма нужда да търсят толкова????????
  • 2 неразбирам

    0 0 Отговор
    то ако беше толкова лесно ти щеше да си преподавател в университета