Last news in Fakti

27 Юни, 2016 13:37 23 668 30

Спецназ в действие

  • спецназ-
  • руски сили за специални операции
Спецназ в действие - 1

Руските сили за специални операции, известни още като „спецназ“ или „командоси“, представляват сравнително малки военни единици, подготвени и обучени за разузнаване, неконвенционална война и специални операции.

Тези изключителни единици зависят от своята издръжливост, бързина, самоувереност и умение за работа в екип. Превозните средства и различният набор от оръжия са техническите елементи, с които боравят най-често. Какви са те и как се подготвят и действат руските специални части ви предлагаме да видите в следващото видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    4 1 Отговор
    .@си машините са тези. Да не им се изпречваш на пътя просто. Американските командоси пасти да ядат.
  • 2 Големия брат

    1 3 Отговор
    А кои ти харесват повече - бълграските или руските?
  • 3 Georgi

    1 4 Отговор
    Някои саитове не мога да разбера дали са Български . Стига сте распространявали руски хибридни дезинформации . Нормалните държави работят в услуга на населението си , а не тероризират съседите си . Русия няма пари за пенсии и заплати благодарение на вожда . Те са толкова технологично изостанали от развития свят !Слава богу , че не е за воина или за превъзходството на руското безаналогово оръжие като въздушните космически извънземни воиски , които си мечтаят за самолет 5 поколение , които имат хамериканците , но те били скапани и не можели да летят !!!
  • 4 ккккк

    1 3 Отговор
    Точно на 3.00мин онзи така влезе през прозореца че чак си блъсна картуната във стената...от много тренировки и спец умения явно.

    Коментиран от #6

  • 5 Lyd1q

    1 3 Отговор
    Най-интересно ми е как оня на 2.59 се заби в стената :D
  • 6 тре

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ккккк":

    гледай пак и кажи дали е главата....купи си очила
  • 7 дадасд

    3 2 Отговор
    Циркаджий да си оправят държавата от тая мафия дето ги владее и тях,че е срамота голяма и богата държава да се точи от шепа хора и да няма за народа,същност то и при нас е същото.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ххх

    2 0 Отговор
    Хубава рекламка.
    Жалко че сирийските джихадисти не са я гледали и без да знаят кви са страшни пичове, чат-пат ги отстрелват.....
  • 10 пор сикишар

    1 1 Отговор
    Клипа е от 2014 .Радо точно какво гледаме . То и мен ако ме питаш съм голям е..ч ,но карам на стара слава !!!
  • 11 Деса поетеса и други подобни

    2 0 Отговор
    Направо железни! Какъв синхрон, каква техника и боеви умения! Личи си, че имат голяма школа с традиции в специалните операции и десетилетия сериозен военен опит. И ние да имахме нещо подобно! Ето, арест на престъпник - скок и разбиване на стъклото на колата с крака, а след това, докато още не са се окопитили в колата, насочване на пистолет. На кой ще му хрумне да се разбива стъклото? Само на човек с опит и стотици часове тренировка в подобни сфери. Респект!

    Коментиран от #12

  • 12 пич

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Деса поетеса и други подобни":

    Нашите редови полицаи са много по-ефективни и без ритници на стъклата... Достатъчно е да махне с палката и да каже - документите за проверка, духай, застраховка, каско, маско....!, и веднага се разтреперваш от страх. Знаеш, че те чака или акт или капаро или цялата строгост на закона от НОИ НАП и останалиея държавен апарат. И в крайна сметка, дори Очине с всичките му връзки като чуе за специална операция и почти се нааква от страх, та ние ли дето сме никои в родината ни? Командосите са добри. Но да се запитаме - като са толкова добри могат ли влезе така през прозорците на парламента, да проснат по очи родните законодатели и да ги насапунят и подстрижат с китайски машинки за 13.99 лева брой? Ей такъв бих го възхвалил.
  • 13 гочу

    3 0 Отговор
    Нищо особено, заучени номера на полигон ама на улицата е друго пък и предното стъкло на която и да е кола е много здраво ,защото съм блъскал кон няколкостотин килограма с около 100км. в час и стъклото се счупи и намачка цялото Но удържа на тежкия кон да не влезе в купето и да ни размаже....... така ,че не вярвайте на всичко което показват......

    Коментиран от #15, #21

  • 14 РССС

    2 0 Отговор
    На руснаците управляващите им са мафиоти и държавата им е бедна и корумпирана.
    В СЕВЕРНА КОРЕЯ СА МНОГО ПО СИЛНИ СПЕЦ ЧАСТИТЕ
    https://www.youtube.com/watch?v=WKR_gC_yBPU
  • 15 КИНТ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "гочу":

    Яла ми покажи здраво място по колата след последната градушка! Колата беше на паркинг, че и под липа! Голф 5 купен от Балкан Стар!
    "Армеец" ми го туриха отсекъде според техните условия - пълни измамници...
  • 16 Маурчи IV

    0 2 Отговор
    Селяния баят голема у туй видео. Тоя де улиза през преднио джам на жигулатора що не земи да го напрай тва на кола а?

    А дан говорим ква убава мишена е докат фърка към преднио джам. Оня в жигулатора ако знай кво да прай го е гръмнал още в полет!

    Дан говорим за селянията дето изкъртиа вратнята на другио жигулатор.

    Търмъци.
  • 17 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ТЕЗИ МОМЧЕТА СА МАШИНИ
  • 18 БАЙ ГАН4О

    1 1 Отговор
    Мауручи ТОЯ ако фърка към твоя джам шъ си са по.рал още докъ е у въздуо
  • 19 смех

    0 2 Отговор
    пълни глупости! Рамбо ги пердаши по 10 такива
  • 20 БАЙ ОЙ

    0 1 Отговор
    американските зелени барети много ше ги пердашат тия
  • 21 Russisch Bier Охотское пиво

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гочу":

    Площта на удара се разпределя върху удряната площ и съответно, колкото по-голяма сила се прилага на възможно най-малка площ, толкова силата на удара е по-голяма! Така и един нож пробива тялото - силата, с която се използва е много по-малка, отколкото ако се употреби тъпо и широко пособие. Отделно е и с много по-висока плътност.

    Затова съм сигурен в правилността на показаното - един здрав 110 килограмов мъж, бягащ със скорост към автомобила, автомобилът се движи в посока на сблъсъка, а контактната площ е концентрирана в подметките на кубинките. Конят, ако е бил статично стоящ, наистина е с много по-високо тегло, но контактната площ с предното стъкло е много голяма - минимално квадратен метър и съответно енергията на удара се разпределя по цялото стъкло.

    Колкото до фантазиите на Маурчи - погледни ги колко са бързи, здрави и технични. Ако си обикновен уличен сульо посмъртно нямаш толкова бързи реакции и рефлекси. Докато осъзнаеш какво става и посегнеш за пистолет, вече отдавна ще са ти влетяли през джама.

    Я, кажи ми - ще очакваш ли на улицата да те стиснат за ръката и със скок да ти обвият с крака врата, при което рязко се отпускат с цялата си тежест надолу и те придърпват с коремната преса? Всичко това тренирано да се изпълнява за части от секундата. Че кой махленски побойник се пердаши така?!
  • 22 Аз22

    0 0 Отговор
    Толкова добри,че може прочетете тези два линка:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%B2_%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0
  • 23 Дали

    0 0 Отговор
    Здравейте.
    Аз бях 5+2 години във Френският легион и се пенсионирах преди няколко години.
    Мога да кажа, че тези момчета имат страхотна подготовка (както и ние имахме до преди години (който се интересува може да види на какво ниво бяхме баретите в световен мащаб преди 1996 година)), но не всичко може да видите на някакво тъпо клипче.
    Това е някаква МИНИ реклама.
    Все едно да гледате учител по Винг Чун на клипче - изглежда, че ръкомаха и гони мухите, но ще Ви напердаши толкова бързо, че няма да имате време да премигнете!
    Както и да е.
    Това е друга тема, но определено никой от писалите преди мен НЕ иска да се изправи очи в очи с който и да е от този ЕЛИТЕН отряд (ЕЛИТЕН, защото е признат от цял свят, а само тук много разбираме ние и не одобряваме нищо)!
    Просто тренировки около 20 години по 8-10 часа са нужни, пък клипчето го е.и както се казва.
  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Що не вземеш да си смениш името на джордж, по-американско е някакси много повече би ти харесвало вероятно. Георги е българско християнско,православно име...Нали знаеш отношението на твоите приятели от америка към православните християни? Православните, тези при които слиза божествения огън на Великден.
  • 25 Българин

    0 0 Отговор
    95 от коментаторите сте кухи кратуни, бездарни бай Ганъо-вци! Само факта, че не говорите не пишете на турски език би трябвало да ви затвори усти относно Русия!
    Срам и позор, това са не малка част от нашето население- продукти на новата демокрация.
  • 26 Дивизион

    1 0 Отговор
    Такива изроди като тези живеят само за екшъна , готови са да убият семействата си ако нареди началника им. Целият им живот преминава само в убииства и насилие , след като се пенсионират продължават да убиват за некой олигарх защото те просто друго не могат да правят. Накрая стават неудобни и ги премахват и тяхното място се заема от следващия безмозъчен психар.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шмекер

    0 0 Отговор
    Спец частите на нито една държава (така наречената Сикрет сървис) не можете да ги видите в действие, нито да ги снимате. Те действат по предварително зададен точен план и не импровизират. Не правят золуми, кокошкарски тичания и бягания, показно, действа се тихо и точно.

    Това е някакво оперативно подразделение (спбт), но е силно да се нарекат Спец части. Спец частите са горните.
  • 30 възмутен

    0 0 Отговор
    Големи идиоти са....хайде покажете нещо по-цивилизовано.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.