Last news in Fakti

1 Юли, 2016 12:30 3 979 1

Bridgestone показа Examation

  • bridgestone-
  • examation-
  • гуми-
  • производство

Технологиите използват и фирмени алгоритми, изготвени посредством съчетаването на анализи

Bridgestone показа Examation - 1

Bridgestone Corporation обяви внедряването на нова система за асемблиране на гуми, наречена Examation, във водещата си фабрика в Хиконе.

Новата система Examation съчетава осъвременени версии на използваните в BIRD информационни и комуникационни технологии с нови фирмени технологии, базирани на концепциите Bridgestone Intelligent Office BIO и Bridgestone Intelligent Device BID. BIO и BID са нови технологии за анализ на данни, използващи цялостната експертиза на Bridgestone в една от основните технологични дейности на компанията, а именно преработката на високополимерни (каучукови) комплексни материали.

Bridgestone показа Examation

Технологиите използват и фирмени алгоритми, изготвени посредством съчетаването на анализи на големи данни, събрани от производствените процеси, с техниките и опита на експертите на Bridgestone в тези процеси.

Bridgestone започва да проучва и разработва производствените системи, използващи информационните, комуникационни и други иновативни технологии, в края на 90-те години на миналия ХХ в. с цел създаването на по-функционални гуми и подобряване на качеството. През 2002 г. компанията разработва производствената система BIRD, първата в света система за пълна автоматизация на производствените процеси – от компонентите до инспекцията на крайния продукт. Системата също така позволява извършването на мониторинг в реално време на условията в производствените обекти.

Конвенционалният производствен процес включва наслагването на всички компоненти в един барабан. Това означава, че следващата стъпка от процеса не може да започне преди да е приключило наслагването, което от своя страна води до удължаване на производствения цикъл. Междувременно системата Examation използва многобарабанен процес, в който множество барабани се използват за едновременното ускоряване на процесите по асемблирането на няколко части, което увеличава двойно производителността в сравнение с конвенционалните процедури.

Bridgestone показа Examation


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Керкенде

    0 1 Отговор
    Едни от най-добрите гуми в света.