26 Юли, 2016 17:42 4 101 4

Битурбо V6 за новата Supra

  • toyota-
  • supra-
  • lexus-
  • 943f
Битурбо V6 за новата Supra - 1

Toyota разполага с немалък арсенал от V-образни 6-цилиндрови двигатели, но историята на марката не помни агрегат с подобна конфигурация и принудително пълнене. Според японското сп. Mag-X обаче това ще се промени с дебюта на новото поколение на Supra.

По неофициални данни нейният агрегат ще бъде 3.0-литров V6 с два турбокомпресора, мощност около 400 к.с. и въртящ момент поне 440 Нм. Вътрешнофирменото му обозначение е 943F, но все още не се знае дали ще бъде базиран на някой от съществуващите мотори на Toyota/Lexus, или ще бъде напълно нова разработка.

Изборът на V-образна вместо редова архитектура надали ще предизвика сензация. Инженерите на Nissan отдавна предпочетоха по-компактната шестцилиндрова конфигурация за GT-R R35 и резултатите са повече от впечатляващи. Новината обаче изненадва предвид участието на BMW в проекта. Supra ще има близнак със синьо-бяла емблема, а редовите шестцилиндрови двигатели са религия за баварците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай джапан

    2 0 Отговор
    Въпреки, че усилено се говореше, че новта т.н. "супра" щяла да бъде с двигател на БМВ явно няма да го бъде това. За да се продават все пак тези коли и за да имат фенове японците вероятно все пак са решили да си сложат техен мотор. И доста правилно иначе с мотор от БМВ почти нищо няма да продадат!
    Все пак да видим какви, ще ги измъдрят накрая.

    Коментиран от #2

  • 2 lolo

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "бай джапан":

    Абе, ако бяха зложили S55 мотор от М3/4 нямаше да е лошо, ама щом си казал.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Проблема при тези модели никога не са били двигателите и трансмисиите , които се ползват и при други модели , а купетата , които поради малката бройка продажби не могат да изплатят оборудването за производството си , така че естествено всяка марка ще си сложи своето задвижване , с което и без това разполага , а ще използват общо купе , за да увеличат бройките и намалят разходите
  • 4 СМЪРТ ЗА БГ СЕЛЯНИТЕ

    0 1 Отговор
    ЯПОНСКОТО НАЙ-ДОБРОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!