Last news in Fakti

30 Юли, 2016 17:22 2 173 1

Хуманоидни роботи постъпват на работа в държавна администрация

  • тайван-
  • пингтунг-
  • робот-
  • хуманоиден робот-
  • публичен сектор-
  • правителство-
  • държавна администрация

Те ще работят редом с останалите служители и ще подпомагат правителствените дейности

Хуманоидни роботи постъпват на работа в държавна администрация - 1

Хуманоиден робот ще постъпи като служител в  държавната администрация на окръг Пингтунг, Тайван през октомври тази година.

Подписано е споразумение с Asia Pacific Telecom, компанията, предлагаща хуманоидни роботи, и се очаква към работната сила на администрацията в региона да се присъединят общо 4 такива робота, носещи името Пепър.

„Пепър ще посрещат гости и ще развеждат посетителите в административните сгради в Пингтунг, ще насърчават различни правителствени политики и ще посещават училища и селски райони, за да взаимодействат с учениците и възрастното население“, заяви директорът на Департамента за изследвания в региона, допълвайки „Папър ще бъдат не простороботи, а членове на правителството в окръга“.

Роботите са разработени от SoftBank Corp. и произведени от Hon Hai Precision Industry Co. Последните са в състояние да разчитат ясно различните човешки реакции и да реагират на емоционални знаци като смях или мръщене.

В района на Пингтунг най-силно развити са сферите на туризма и селското стопанство. Въвеждането на хуманоидни роботи подчертава усилията на правителството на Тайван да засили и технологичното развитие в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BG-Jivko87

    0 0 Отговор
    Ерата на "Терминаторите" започна.