Last news in Fakti

19 Август, 2016 04:00 22 843 4

Преносимият климатик - Zero Breeze 

  • zero-
  • breeze-
  • климатик

В икнубатора за идеи - Kickstarter, попаднахме на доста интересно и приложимо решение наречено Zero Breeze. То представлява малък и преносим климатик с размери 46.4 x 16.2 x 9.6 cm и тегло от само 4 килограма. Най-отличителното в него е батерията с капацитет от 40.000mAh, която позволява работата му на максимален капацитет в полеви условия до близо 5 часа. Освен това, той действа и като аудиосистема работеща с Bluetooth има амбиентно LED осветление и може да бъде използван и като акумулаторна батерия, с която да зареждаме мобилни устройства. За да бъде неутрален към околната среда, климатикът използва охлаждащ химикал наречен Dupont R-134a. Zero Breeze може да се справя с помещение до 5 квадратни метра, като бързо може да понижи температурата с до 7 градуса или едно перфектно решение за къмпингари. Продажбата му се очаква да започне през следващата пролет и началната му цена ще бъде 349 долара.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Снимката с яхтата е в противоречие с възможностите на този климатик. По добре да направят, малък преносим захранван от мрежата. В затворено помещение обаче, това няма как да стане.
  • 2 Тед

    0 0 Отговор
    Забравяш, че да ''духа'' не е единствената му функция !!! Няма противоречие...
  • 3 binjiri

    2 0 Отговор
    "климатикът използва охлаждащ химикал наречен Dupont R-134a" - химикалът се нарича охлаждащ агент или фреон , а DuPont е една от многото фирми , предлагащи разновидността R134a .
  • 4 DjiDjo

    0 0 Отговор
    Вероятно, ако само "наднича" (като стандартните прозоречни климатици) в палатката, ще има ефект. Интересно е и нивото на шум, който генерира.