24 Август, 2016 10:40 9 113 8

Китайският ел. Mercedes с пробег 400 км

  • daimler-
  • byd-
  • denza-
  • електромобили
Китайският ел. Mercedes с пробег 400 км - 1

Концернът Daimler и техният китайски партньор BYD обновиха съвместния си електромобил Denza, който принципно е разработен само за китайските пазари. Основното, което се набива на очи след рестайлинга е увеличеният автономен пробег.

сега обновената електрическа кола може да изминава с едно зареждане 400 километра, вместо досегашните 300. Иначе промените по колата включват усъвършенстван електромотор, модернизиран блок за управление на силовия тракт и увеличен капацитет на батериите - от 47.5 на 62 киловат часа.

Специалистите от Daimler са направили проучване, което показва, че болшинството китайци изминават дневно от 50 до 80 километра и така новата Denza ще трябва да се зарежда един път в седмицата. Denza разполага с електромотор с мощност 91 коня и максимален въртящ момент 290 Нм. Максималната и скорост е 150 км/ч.Китайският ел. Mercedes с пробег 400 км


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къртев

    0 3 Отговор
    Това е колата. Стига вредни емисии.

    Коментиран от #2

  • 2 petkov

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Къртев":

    Само а питам, а този ток, от къде ще дойде? 65kW... Демек зарядния ток е около 7kW, което през зимния сезон се равнява на около 10 кв. м. слънчеви панели (да не кажа 15), а те пък от своя страна успяват да генерират през целия си живот (за тереторията на Р. България) около 75% от вложената в направата им енергия, а след 5 години са загубили 75% от ефективността си, след 10год. 50%... а след 25 години са за пълен брак...., а тия бракуваните след 25 години какво ще ги правим? ще ги изхвърлим на боклука или пак енергия за рециклиране....
  • 3 някой

    0 2 Отговор
    Това е бъдещето стига с разни дизеляци са ни тровили.
    А що се отнася до фотоволтаиците там загубата на КПД е 1 % годишно .Тоест след 25 години ще работят на 75% от максималния си капацитет.И КПД и цена с всяка година се подобряват.
    Сега някъде с 10 тина хиляди лева едно 4 членно домакинство става независимо от енергото.

    Коментиран от #7

  • 4 Mupo

    1 0 Отговор
    Независим си докато свети слънцето силно. Това е около 30% от времето. Ако искаш да си наистина независим денонощно и целогодишно сещаш ли се колко батерии са ти нужни и колко панели за да ги държиш заредени през зимните месеци.

    Коментиран от #8

  • 5 John Gottin

    1 0 Отговор
    "И те затъмниха слънцето, целта беше хората да останат зависими от енергото." - Матрицата

    Коментиран от #6

  • 6 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "John Gottin":

    Няма да станем зависими само от енергото, не се бой! Това е целта на корпорациите, обсебили ключови отрасли, като Енергетика, водоснабдяване, петролодобив, златодобив, димантодобив и другите. Но света се движи по определени нагласи. И когато терора стане нетърпим, се появява контратерора. Е, това е от хилядолетия и досега тук. И така, докато не се възстанови известна балансова реалност. Но проблема е, че самите хора повечето не искат хубавото да трае дълго. Те с алчността си го предават и разрушават за масата. Като нашите политици повечето. Костов и другите и предни и сегашни ни провалят за повечето неща. Единственният ти изход е да не ти пука от държава-мафия и за държава и да сигониш целите по своят път. Само тогава би станал като Мерцедес, Опел, Субару и другите успели. Когато загърбиш подчинението на врага мафия и си следвнаш пътя! Иначе оправия няма. Аз съм го изпитал на гърба си. Когато отстъпиш пред враговете се проваляш. Затова вместо да плюеш, ако разбираш от ел.задвижвания, направи си едно за теб! После направи едно и за продан! И така, все ще намериш клиеннти! Накрая пък ако събереш и пари или те спонсорират може и дребно серийно производство да направиш? Ни каквоото и да правиш винаги помни едно - врагът, било частна мафия или на държавни постове и лобитата им винаги ще искат да те провалят и да им снасяш и да те ограбят! Ако започнеш бизнес, не забравяй това! Отделно конкуренцията! Отделно вече едрите монополи... Така, трябва да си наясно, че влезеш ли в играта, няма как да се отървеш без война за да оцелееш! А тук вече имаш избор или да станеш част от някой по-едър гигант или да плащаш на държавни мафиоти по постовете или да плащаш за войници да тпазят! Това зависи от парите ти.... Аз исках да направя малко производство на село, но като се сблъсках с мафиоти по постовете на администрацията, като видях колко непукистка бе ченгеджийницата и правосъдието за нас разбрах, че не си струва ядовете. Защото накрая ако не искаш да пълниш паразитни гуши или ще трябва да спреш бизнеса и да се махнеш или трябва да започнеш контравойна с тая мафия. А тя е босебила на мнтого места държавните постове, а оттам и властта.
  • 7 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "някой":

    Лесно не можеш да станеш независим от Енергоснабдяването. А и нужно ли ти е? Стани полунезависим, аз така възнамерявам да направя - имам си прокаран ток, като е още поносима цената ще плащам. Като не мога, вече ще си ползувам другаата алтернатива. А, най-доброто е, съчетание от двете - ползуваш за осветление и отопление слънчевата, а ако се наложи за ел.двигатели и силови агрегати от Енергото. Защото не можеш да двигиш циркуляр, банциг, електрожен на тия панелии поне мощността на тези повечетоо не достига.... Така, че Енергото не е минус, ала цената на тока понякога е. Тук вече въпроса е - как такаразни мафиоти от държавни постове, продадоха нещо общо, държавно, подариха го на чужди интереси и собственност заедно с енергопреносната мрежа, без да ни питат? А ченгета и военни - зялото секюрити пръста си не мръдна, за да ги спре? Ето това е БЪЛГАРИЯ - хора по площадите и тоалетна, зад кадър. Няма прогрес с такива морали на властта. Сега разбираш ли, че и пет слънца и атомни да имаме, докато на пост има и един корумпиран алчен враг, нямаме никаква полза от тях?
  • 8 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Mupo":

    Аз се сещам но свободата си има цена.Щом искаш да си независим си плащаш.Няма нужда сега да ти обяснявам с подробности какво и как се прави за да си независим и в месеците с по слабо слънце.Ако не си наясно има професионалисти обърни се към тях ще ти обяснят.