Last news in Fakti

29 Август, 2016 16:41 2 065 4

Половината американци не искат безпилотен автомобил

  • автономен автомобил-
  • maritzcx-
  • изследване-
  • проучване
Половината американци не искат безпилотен автомобил - 1

Проучване на американската компания MaritzCX сочи, че 94% от шофьорите в САЩ са в течение с разработките в областта за безпилотните коли. 48% обаче нямат никакъв интерес към покупката на автомобил със система за автономно управление, съобщава Automotive News.

Като основна причина за скептицизма си интервюираните сочат потенциални откази на електрониката. Опасения буди и рискът от хакерски атаки, които могат да застрашат живота на пътуващите в автономни возила.

Най-голям заинтересованост към безпилотните технологии се наблюдава сред собствениците на автомобили от марките Mercedes-Benz и Infiniti. 27% от тях са готови да си купят кола с такава система още сега. На обратния полюс са притежателите на Jeep и Ram.

В изследването на MaritzCX, проведено между май и август, са взели участие 12 353 автомобилисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Разбира се, че няма да искат. Само управлението на такава кола, не се знае колко ще струва. Те също са хора и мислят за парите си.
  • 2 Тралала

    0 0 Отговор
    С три думи: простите не искат
  • 3 123

    0 0 Отговор
    Дори тази електроника да работи безотказно и да е качествено направена, като те отнесе някой минал на червено летейки, много важно че компютъра спазва перфектно правилата. Трябва да има и интелект, защото не всички около теб карат нормално.
  • 4 Гавролки

    0 0 Отговор
    Има вече един смъртен случаи с една Тесла.Пича е минал от Бостън до Флорида 90% на автономно.Блъска се в един бял камион защото камерата на колата е била заслепена от слънцето ,и не е видяла камиона.