31 Август, 2016 13:45 20 064 11

Какво могат магическите седалки на Honda?

  • honda-
  • задни седалки-
  • honda magic seat
Какво могат магическите седалки на Honda? - 1

Принципно, повечето автомобилни производители обръщат най-голямо внимание на предните кресла, а задните оставят на втори план. Така те невинаги са достатъчно удобни и комфортни. От Honda явно са размишлявали по темата, защото предлагат едни интересни задни седалки, наречени от тях "Магически". 

Какво представляват и каква е разликата с обикновените сгъваеми и делими задни места? Така наречената система Honda Magic Seat позволява наистина да организираме и пренареждаме по доста умен начин вътрешното пространство. Това е особено видимо при най-малкия ни модел – Jazz, но важи с пълна сила за Civic и HR-V. Те могат лесно да бъдат адаптирани към всеки пътник и към всеки багаж.Какво могат магическите седалки на Honda?

Нещо повече от 60:40
Когато трябва да натоварим в компактния си градски автомобил предмет с нестандартни размери, магията се намесва и наистина дава резултати. В случая не говорим просто за популярното сгъване на облегалките и получаването на равен товарен под, което тук също е актуално. Има и друго. Долната част на седалките от втория ред се вдига и застопорява досущ като столчетата в киносалоните. Можете да го направите само с една ръка, дори тя да е лявата. Просто вдигате седалката, сгъвате металната подпора под нея и готово. Добрата новина е, че в случая седалките са делими в отношение 60:40 и така можем да варираме с пространството и да го адаптираме според конкретната необходимост. По този начин дори и в малкия Jazz спокойно ще пренесем нов плазмен телевизор или семейния фикус.

Възможните режими на Honda Magic Seat
Utility – облегалката се сгъва надолу, както и основата на самата седалка потъва. Така се получава равен товарен под с дължина от 1505 мм дори при компактния Jazz (при HR-V вече е 1845 мм).
Tall – основата на задната седалка се вдига нагоре и назад и се заключва във вертикална позиция, за да остави товарно пространство с височина от 1280 мм (1240 мм при HR-V). Така можем да превозваме високи предмети (примерно голямо стайно растение), като го застопорим зад предните седалки.
Long – облегалката на предната пътническа седалка се пуска назад до хоризонтална позиция, докато задната облегалка се сгъва напред, оформяйки своеобразен тунел, за да приберем предмети с дължина до 2480 мм (2445 мм при HR-V).
Refresh – облегалката на предната седалка се разгъва равна позиция, докато срещне долната част на задната. Резултатът е лежанка с дължина от 1580 мм при Jazz, която позволява на пътника от втория ред буквално да си опъне краката по време на дълго пътуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    японците са си японци!
  • 2 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Flex 7 - германците са си германци

    Коментиран от #3

  • 3 ДЖАПАН

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    Германци ли?Аз освен шалвари и забрадки,друго за Германия не се сещам.
    И назад да вървят,не може да ги стигнете японците

    Коментиран от #10

  • 4 АрапДойч

    1 0 Отговор
    И каква е разликата ако случайно колата катастрофира със 60 и си пренасяме фикуса, бутилката девин и пр. "застопорен" зад предната седалка? Разликата е в един или няколко в повече пречупени врата. АМи ако предмета стърчеше от багажника - добавяме и главите на тези стоящи в автомобила зад вас....
  • 5 Miro

    1 0 Отговор
    Харесвам Хонда Тайп С /Канадската сглобка/ и CR-V
  • 6 автофен

    4 0 Отговор
    Honda винаги са били символ на иновации.Те са и една от най прогресивните компании на 20 век.От малка работилница за велосипеди през 40 те.Сойчиро Хонда успява да се пребори с конкуренцията и извежда марката в челната петица на производителите без да има протекции на правителства както това имат Фолксваген и Дженеръл Мотърс например.
    Що се отнася до японци и германци разлики естествено има но най важното е че в Япония исляма е забранен.И както виждате никой паразит не бяга към Япония защото там се работи а не се стои на социал при мама Мерлкел.
  • 7 Съгласен

    1 0 Отговор
    Няма такова удобство. Допълнително на екстрата със седалките,на Civic задните врати се отварят на 90 градуса. За спортният си изглед събира багаж колкото комби.
  • 8 123

    0 0 Отговор
    Тия магически седалки Шкода ги имат поне от 10 години в модела Румстър и после в Йети.
  • 9 Съгласен

    0 0 Отговор
    123, Honda Civic 2006 година е с такива
  • 10 ПУТКОМАФАНИ

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЖАПАН":

    Японците са едни джуджета/в техническо отношение/ и Германия и САЩ са пред тях

    Коментиран от #11

  • 11 Нафърфорий

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПУТКОМАФАНИ":

    Чадо мое Найл ли колко още бежанци има да отгледа тъпия Ханс докато се приближи до самураите? За краварника да не говорим - там никога нищо сами не са направили....