31 Август, 2016 17:41 2 746 2

Google се отказва от Nexus

  • google-
  • nexus-
  • android-
  • htc
Google се отказва от Nexus - 1

Следващото поколение телефони на Google няма да се продава под марката Nexus и най-вероятно още носи името на IT гиганта. Промени предстоят и в софтуера на устройствата, съобщава AndroidCentral.

Досега Google избираше различен производител за всяка следваща генерация на телефоните Nexus, въпреки че бяха разработвани от самата компания. Целта бе да те да бъдат витрина на операционната система Android.

Google ще осъществи плана си следващите модели от серията да се произвеждат от HTC. Според AndroidCentral обаче на корпусите им няма да пише нито Nexus, нито марката на производителя.

Новата серия ще има и различен интерфейс с приложения и функции, които не се предлагат от стандартния Android. Дебютът на устройствата се очаква през есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CIA

    0 0 Отговор
    А ако само светът се откаже от мафията GOOGLЕ...
  • 2 йок

    0 0 Отговор
    И отиде при добрите полицаи от Apple?