Last news in Fakti

7 Септември, 2016 04:00 8 086 6

Най-голямата зарядна станция отвори в Норвегия

Заканата на Норвегия, че ще преустанови продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене, няма да бъде безпочвена. Преди дни - на 1-ви септември, най-голямата станция за зареждане на електромобили бе открита в Небенес, като града се намира на 65 километра от Осло. Тя е създадена заедно с Tesla и включва цели 28 "колонки", като четири от тя са 50kw с CCS/CHAdeMO свързване - най-бързите в момента, четири са 22kw със средна скорост на зареждане, а другите 20 са известните Tesla Superchargers. Станцията е част от плана на компанията Fortum, като в момента те изграждат още обекти, които ще се намират между възловите градове в страната. Тази година, те са изградили общо 160 нови CCS/CHAdeMO зарядни, като до края ѝ на всеки 50 километра между Осло и градовете Трондхайм, Берген, Кристиансанд и Стравангер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дцнксдб

    0 0 Отговор
    стига такива статии че до вчера български специалисти пишеха как трудно ще се захранват такива станции

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дцнксдб":

    Нашите специалисти са прави, за няшата преносна мрежа. Заинтересувайте се, какво количество електроенергия, произвежда Норвегия и ще разберете истината. Най важното в случая е, от какво произвеждат електроенергията.
  • 3 mr A

    0 0 Отговор
    Това е пълна глупост и е рекламна кампания на тесла!В Гълабово централите бълват мизерии във въздуха,а аз ще зареждам батерии на всеки 50 км да пазя природата?Хм нещо не ми звучи логично тази работа!

    Коментиран от #4

  • 4 Бум бум

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mr A":

    Тогава защо не си произвеждаш електричеството с дизелов генератор ами вземаш това от Гълабово?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 mr A

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бум бум":

    Абе бум бум като нямаш какво да кажеш по темата по добре си мълчи!От коментара ти разбирам,че си много глупава и ограничена личност и не смятам за нужно да губя време да ти обяснявам от къде иде тока в "контакта"!
  • 6 Драйвър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бум бум":

    Да си правиш тока с дизелов генератор е пълна глупост,защо да "нося" дизелов двигател,генератор и ел. мотор в колата,като мога да имам двигател и скоростна и да си карам.Тази дизел-електроход нещо не можа да се наложи защото е пълна тъпотия,ние караме коли все пак не кораби и локомотиви!