24 Септември, 2016 14:15 7 971 5

Electric GT - нов шампионат с Tesla Model S

  • electric gt-
  • tesla-
  • model s

След броени дни, една нова ера в автомобилните спортове ще направи своята първа крачка в Ибиза, Испания. Към Formula E ще се присъедини и шампионат наречен Electric GT. Той ще въведе нормалните ежедневни електрически автомобили към пистата, като това със сигурност ще допринесе за развитието им.

Състезателните машини ще са творенията на Илон Мъск - Tesla Model S 85+, като информацията около мощноста за сега не е налична. Според главното лице на шампионата - Аугустин Пая, модификациите се отнасят само за сигурност, охлаждане, сцепление, спиране и аеродинамика, както и понижаване на теглото, но не и задвижването и захранването му.

Шампионатът ще включва 10 отбора с по двама пилоти и съответно автомобили, като трасетата ще са само култови за автомобилния спорт - Мугело, Ещорил, Брендс Хеч, Пол Рикар, Каталуня, Зандвоорт и южната дъга на Нюрбургринг. Първият сезон, определено ще бъде ключов, за живота на шампионата и той ще определи посоката му за в бъдеще.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    1 0 Отговор
    на входовете към трибуните задължително ще се предлагат кафе, чай и силни енергийни напитки, за да се предотврати Масовото заспиване на зрителите по трибуните по време на състезанието, което ще преминава в дълбока тишина. Също така е предвидено да има специални рефери, които ще свирят и ще вдигат флагчета, за да разбират зрителите кога точно е преминала покрай тях кола, тъй като колите ще се двежат напълно безшумно. Билетите за първото състезание вече са пуснати в продажба от два месеца насам, но тъй като няма закупен нито един, организаторите започнаха да плащат на всеки, който приеме да му подарят билет за него.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 некойси

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    След още 50 г децата на нашите деца няма да помнят автомобилите с ДВГ. Зрелища предполагам няма да липсват.
  • 3 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Право в десетката!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    В коя десетка ? На вечните комплексари , които имат въпиюща нужда от голямо смърдящо и виещо на умиране желязо , за да забележи въобще някой , че съществуват на тоя свят ?
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Явно не си гледал формула Е, макар и електрическа пак си има звук, но по-различен и не толкова по-слаб от сегашните Формула 1. Това не са старите атмосферни двигатели до 20х.оборота. Според повечето изисквания на писти си има ограничение за децибелите, а Формула Е отговаря на тях и може да се кара на градски трасета, без оглед на часовете. което значи много повече публика. Там пак си стават катастрофи, пак е напечено, пак се поднасят и въртят гуми, по-интересни са като дизайн и са по-свободни да развиват външността. Те преминаха на 18 цола гуми за разлика от Ф1. Ако желаят и ел колите може да са шумни и спортнитени такива сигурно ще са.