2 Октомври, 2016 21:00 2 144 3

Mercedes представи Generation EQ

Посоката поета от световните автопроизводители е ясна и съвсем скоро двигателите с вътрешно горене ще са в историята. Електрическото задвижване е в апогея си и в момента всички са се съсредоточили към него, като това е и основното на парижкия автосалон, който започна преди няколко дни. За германците от Mercedes бъдещето бе представено от прототипа Generation EQ. Той е изграден върху изцяло нова модулна платфома и има мощност от 402 конски сили и значителните 700 нютонметра. Ускорението му от 0 до 100 става за за под 5 секунди иможе да измине до 500 километра благодарение на 70 kWh литиевойонни батерии. За сега няма информация, колко време ще отнема зареждането на батериите, но от компанията се надяват съвсем скоро да има възможност за бързо зареждане или 5 минути, с които след това спокойно да изминете до 100 км. Автомобилът ще използва и най-доброто от към автономното управление, но подробности около него все още не са разкрити. Готовият за пътя модел можем да очакваме не по-рано от 2020-та година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Да ама не, това са 4 години през които, ТЕСЛА ще ги чака да я настигнат. Щом в момента Mercedes нямат свестен електромобил, как ще стане това? Може би като откраднат, вече готова технология.

    Коментиран от #2

  • 2 да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Боли ги фара мерцедес за тесла.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "да бе":

    Еми сигурно ги "боли" ,след като за 3-4 години Тесла вече струва в пъти повече от Мерцедес , а скоро ще бъде и по-голям производител