4 Октомври, 2016 13:20 53 474 21

Новите модели зимни гуми

  • зимни гуми
Новите модели зимни гуми - 1

Идва време, когато трябва да сменим летните гуми със зимни. На тези от вас, на които им предстои покупка на нови зимни гуми ще им е от полза информацията за новите модели на някои от най-популярните марки.

Goodyear и Fulda
В Европа продажбите на новите Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 започнаха още от месец май тази година. Иновацията представлява адаптирана за кросоувъри версия на гумите за леки автомобили Goodyear UltraGrip Performance Gen-1. Последната бе пусната на пазара миналата година и събра доста високи оценки, като особено важна е максималната от TÜV SÜD Product Service GmbH.

Това не е единствената новина от този производител. Брандът Fulda, принадлежащ на GoodYear, показа модела Kristall Control HP2. Ще припомним, че под тази марка американците продават по-бюджетните си модели. Новата Fulda сменя досегашната Kristall Control HP, която беше показана през 2010 година.

Dunlop
Специалистите от Dunlop вървят по пътя на GoodYear. Първоначално те представиха гумата за леки автомобили Dunlop Winter Sport 5, а впоследствие на нейна база бе направена версия за кросоувъри, която получава приставката SUV.

Pirelli
Италианците пускат на пазара зимната гума без шипове Pirelli Cinturato Winter, която сменя досегашния модел SnowControl Serie 3. Основната таргет група на тези гуми до момента беше от хора, притежатели на автомобили от компактния и среден клас. В сравнение с предшественика иновацията впечатлява с увеличен ресурс.

Continental
Към момента няма информация за нов модел на зимна гума от именития производител, но интерес представлява една новост, пусната от Matador - марка, която е собственост на Continental. Новата нискобюджетна зимна гума се нарича Matador MP 30 Sibir Ice 2.

Yokohama
Компанията представя обновените варианти на всесезонните Geolandar G015 и зимните гуми IceGuard Studless G075. Първата е зимно ориентирана и е предназначена за SUV-та и пикапи и е с нова шарка на грайфера. Новата IceGuard Studless G075 впечатлява с една от най-меките смеси на пазара.

Kumho
Южнокорейците показват Kumho WinterCraft WP71 - гума, предназначена за т.нар. премиум сегмент. Корейците обещават върхово сцепление и отлична управляемост, както на мокра, така и на суха студена настилка. Гумата се представя отлично и в дълбок сняг.

Nokian
Финландците са едни от лидерите, що се касае до зимни гуми. Новият им продукт се нарича WR A4 и заменя досегашния WR A3. Иновацията е с асиметрична шарка, а в конструкцията и са внесени редица подобрения, оказващи влияние на ресурса на гумата.

Michelin, Kleber и BFGoodrich
Michelin не вади нова гума за предстоящата зима, но нейните подмарки BFGoodrich и Kleber има с какво да се похвалят. Първата нова гума на концерна е BFGoodrich g-Force Winter 2 - гума с ориентация към широка гама от превозни средства. В сравнение с предшественика g-Force Winter са подобрени свойствата на гумата на сняг.
Kleber показва новата Krisalp HP3, което на практика е пълен аналог на иновацията на BFGoodrich. Тази гума заменя досегашната HP2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    4 3 Отговор
    И накрая китайците за 1/2 от цената на горните марки се оказват ебати гумите, които ги карам 3-ти сезон и копаят като щури, а премиум гумите на Мишлен 2 сезона кой каквото прави мен все си ме бутат някъде по паркингите пред блоковете.....

    Мерси...

    Коментиран от #5

  • 2 xaxa

    0 0 Отговор
    Радо Континентал имат нов модел стига да провериш дори съм с тях Continental WinterContact TS860 .

    Коментиран от #3

  • 3 Марто

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "xaxa":

    Сатва дума за тази година бе, не за миналата, какъвто модел са твоите гуми

    Коментиран от #4

  • 4 нннннн

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марто":

    TS 860 са от тази есен на пазара!
  • 5 Шоьор

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гостенче":

    Напълно съм съгласен с теб.Вече 5 зими карам с китайски гуми и то всяка седмица минавам прохода Петрохан и никога не съм имал проблеми.
  • 6 Morgoth

    0 0 Отговор
    Dunlop Winter Sport 5 са страхотни! Миналата зима си ги взех - все едно се качих на нова кола.
  • 7 no name

    2 0 Отговор
    Обновете си информацията , Continental тази година пусна TS 860
  • 8 Гост

    1 1 Отговор
    Премиум маркире са доста прехвалени! Повечето не се славят с добри отзиви и по международните форуми,където потребителите са повече и ползват качествени гуми!
  • 9 Край

    2 5 Отговор
    Сложете си Крос клаймат на Мишелин или Куатарк на Вредещайн или други добри ВСЕСЕЗОННИ гуми и повече не се занимавайте с гумаджии.

    Коментиран от #10

  • 10 Голямата стъпка

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Край":

    Ако си от Сандански и зимата не излизаш от града - да!
  • 11 Димитър Колев

    3 0 Отговор
    Карам едни зимни Семперит, не съм много доволен, даже по малък наклон веднага превъртат когато загубя инерция, най-впечатляващите гуми за сняг които съм карал да Ласса.
  • 12 onq s konq

    6 4 Отговор
    Като си купите БМВ-та ,ще се отучите да карате на сняг

    Коментиран от #13

  • 13 Косачката

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Скитник, купи си зимни гуми и не говори глупости.

    П.С. Мишелин Алпин 4 - уникални гуми! Само цената им е много кофти...

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Косачката":

    Не е въпросът в парите-отпред съм с Конти-спорт 235/45/17,отзад с Хенкок 245/40/17 ...НОВИ,ЛЕТНИ!И по завоите е като тухла:)Умишлено не карам по сняг не защото ме бърка студа,а за да не си разбия ходовата част по бабуните.Дори и в мокро не карам ако не ме хване по пътя,защото не мога да карам както си знам.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    мале, мале, колко мъка има по тоя свят...
  • 16 Грую

    3 1 Отговор
    В този свят нищо не е по заслуги. Чарлз Гудиър, открил процеса на вулканизация на суровия каучук умира на 59 години, отровен от опитите, които е правил докато формулира процеса на втвърдяване чрез печене със сяра, оставяйки дългове с днешна равностойност на над 6 милиона долара. Политици и търговци обаче добре печелят от неговото откритие без да обясняват на хората, че за класификацията на една гума като лятна или зимна има два фактора: 1. Профилът на гумата - летните са самос надлъжни ивици за водата и почти никакъв грайфер, а зимните имат напречни грайфери за кал, сняг и лед. и 2. Колко е изпечен материалът на гумата 1. Летните се печат повече т.е. остават в серните пещи за по-дълго и са по твърди за да не се размекват в жегата и 2.Зимните се печат по-кратко и са по-меки за да стъпват по-добре в студ и да не се пързалят, но за сметка на това ако ги карате през лятото си заминават за много кратко време. И все пак някой трябва да обясни на хората, че все още има гуми , които са със зимен профил т.е. с напречни грайфери и надлъжни канали, които са изпечени като летни т.е. по-твърди са и се наричат всесезонни и тези гуми, когато са добре направени са по-добри през зимния период от много от така наречените зимни гуми, а с оглед климатичните промени и климата в България, тези гуми могат перфектно да служат на маломощни автомобили без това да представлява ущърб за сигурността возещите се в това превозно средство откъм показател гуми.
  • 17 burg

    0 0 Отговор
    Карам Нексен и летни и зимни гуми.Със задно съм,комби,автомат :).Зимата е много дразнещо ако си със скапани гуми-вериги,бутане и тн. Много съм доволен и от двата вида гуми.16-ки зимни 225/55/16 за около 150 лв. гумата и 245/40/18 лято за около 200 за брой.Препоръчвам ги за гуми от средния клас на разумна цена.
  • 18 Китайско

    0 0 Отговор
    Някой карал ли е с BLACKLION ? Доста ги хвалят, а пък са на половин цена.
  • 19 мицу

    2 0 Отговор
    Карам с Петлас, турски гуми, уникални са и са на страхотна цена! много по-добри показатели от нексен, матадор и т.н.
  • 20 гост

    1 1 Отговор
    Lassa това е гумата
  • 21 Онзий

    1 0 Отговор
    Вяка година вносители и търговци и журналити пишат всякакви тъпотии за зимните гуми.Преди 30г не бяхмме и чували зимни гуми.Аз тогава започнах да карам и разбрах че с каквито и да са гумите не си мислете че ще спрете в снега както през лятото