12 Октомври, 2016 10:34 3 524 1

Pilatus PC-12: Луксозен самолет за работа

  • pilatus pc-12-
  • луксозен-
  • самолет

Той е един от най-употребяваните в своя клас

Pilatus PC-12 е едномоторен турбовитлов самолет. Той може да е както пътнически, така и товарен самолет.

Началото на проекта е дадено в Швейцария от компанията Pilatus. Самолетът може да измине 1500 мили с над 700 кг. полезен товар в себе си. Захранва се от двигател Pratt & Whitney PT6A-67  .

Според производителите машината е способна да оперира в най-неблагоприятни среди, като австралийската пустош например. Той може да използва летища, недостъпни за реактивни самолети.

Самолетът предлага място за до 9 пасажери и 2-ма пилоти. В себе си той разполага с кът за освежаване, затворена тоалетна и пространство за багаж. Дизайнът на кабината е направен така, че да наподобява средата в луксозен автомобил.

Достига скорост от 528 км./ч, Машината е една от най-използваните в света, в ролята си на частен самолет или туристически такъв. Цената и варира до $ 4,888,275. Много популярна в САЩ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насо

    0 0 Отговор
    Много добър самолет наистина и поддръжката му е много солена. Българската армия има същия такъв модел за подобна сума, купен втора ръка обаче.Вътре е с кожени бели кресла наистина лукс. Но за пореден път кацна по корем и сега чака ремонт на стойност. около 1 млн. ,което е много пари за българската армия и държава. Но поне да се използва по предназначение наистина да вози вип хора. Но за нашите вип персони е много малък! А той наистина си е малък по размери.