Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 13:34 1 914 1

Ураган отложи старт на космически кораб на НАСА

  • наса-
  • ураган никол-
  • сигнус

Причината е опасност от поражения заради приближаването към района на урагана Никол

Американската космическа агенция спешно въведе промени в своята програма заради влошаващата се метеорологична обстановка в Западното полукълбо. НАСА отмени за неопределен срок мисия на космическия товарен кораб „Сигнус" до Международната станция, съобщи ДПА. Причината за решението е опасност от поражения заради приближаването към района на урагана Никол.

„Сигнус" трябваше да излети в четвъртък, но датата остана в историята. Възможно е това да се случи най-рано в неделя вечерта.

Въпреки че извеждането в орбита е планирано от щата Вирджиния, НАСА, чиято централа е в Хюстън, Тексас, използва проследяваща станция на Бермудските острови, която осигурява важна информация за условията.

Според метеоролозите Никол ще удари Бермудските острови в четвъртък. След като ураганът премине, системите ще бъдат проверени допълнително. Условията за нова дата зависят от актуалната ситуация след края на стихията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 0 Отговор
    Тва е тая ракета... с руските двигатели!