13 Октомври, 2016 12:55 1 469 1

Cirrus SR20: Въздушният иноватор

  • cirrus sr20-
  • иноватор-
  • самолет

Един от най-добрите модели в своя клас

Cirrus SR20 е едномоторен самолет с бутален двигател. Произвежда се от Cirrus Aircraft в Минесота.

Това е първият лек самолет с изцяло композитна конструкция и авионика с плоски панели. За първи път моделът е представен през 1994 г.

Използва авионика на Garmin с двоен 10-инчов монитор и един 12-инчов. Покрива всички стандарти за комуникация и навигация. Авиониката предлага пълни данни за времето и информация за трафика.

Счита се, че самолетът разполага с една от най-добрите системи за сигурност при авария. Използва се от военновъздушните академии на САЩ и Франция.

Cirrus SR20 достига скорост от 287 км/ч. Разполага с места за четирима или петима души.

Изключително удобен за туристически полети или пътувания на къси разстояния. Считан е за най-иновативния самолет от своя клас през последните 30 години. Цената на такъв самолет варира до $ 369,900.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 187

    0 0 Отговор
    само толкова ли? от обща култура (е, интересувам се де) знам че това е единствената марка която има вграден парашут. сега мислят да правят реактивен.