Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 13:01 10 709 6

Ще се слеят ли Toyota и Suzuki?

  • toyota-
  • suzuki-
  • сливане
Ще се слеят ли Toyota и Suzuki? - 1

Компаниите Suzuki и Toyota обявиха своите намерения за съвместна работа над нови автомобилни технологии, но отрекоха появилите се слухове, че ще се сливат. Двете компании ще разработват заедно нови системи за безопасност, IT системи и "зелени" технологии. Японските фирми не разгласяват повече подробности за сътрудничеството си.

Към момента Toyota работи съвместно с BMW за разработката на спорткар, а Suzuki направиха неуспешен опит за сътрудничество с Volkswagen. Заради отказа си да работят с VW, японците заплатиха почти четири милиарда долара, за да откупят акциите си обратно.

Освен това в средата на годината Suzuki призна за манипулиране на данните за разход на гориво, от което се очаква акциите им да паднат драстично. Именно това може да доведе до закупуването на Suzuki от Toyota, но засега двете компании отричат.

Ще припомним, че подобно изявление за разход на гориво направиха и от Mitsubishi, вследствие на което акциите им паднаха с 43.4%. От тази развръзка на нещата се възползваха от Nissan и веднага придобиха 34% от пакета ценни книжа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ATAVETO

    0 0 Отговор
    Да такива са тенденцийте ще останат на пазара само най големите като Тойота а малките ще бъдат изядени и в природата е така не можеш да бъдеш вълк в овча кожа
  • 2 кели

    0 0 Отговор
    и двете компании са най-добрите в света.
    Все пак японци.
    Тойота е ненадмината
  • 3 фгйхкмугл

    0 0 Отговор
    глупости сега
    нисан и рено като се сляха
    паднаха продажбите
    нисана ако е с двигател на рено
    не ги кефи нещо хората
  • 4 krasimir

    1 0 Отговор
    Немците правят АВТОМОБИЛИ А Япония прави роботи ТОВА Е истината
  • 5 вагон

    0 0 Отговор
    Красимире,на японците автомобилите са поне класа над немските във всеки един аспект
  • 6 Майтап

    0 0 Отговор
    Майтап, новата фирма - TOZUKI