17 Октомври, 2016 15:25 2 105 2

Патриарх Кирил се запозна с робота Фьодор

  • патриарх кирил-
  • final experimental demonstration object research-
  • fedor
Патриарх Кирил се запозна с робота Фьодор - 1

Точно преди откриването на международния православен студентски форум в Москва патриарх Кирил Московски се запозна с бъдещия помощник на космонавтите - човекоподобния робот Фьодор.

Името на робота е абревиатура от Final Experimental Demonstration Object Research (FEDOR), като по-интересното е, че през 2021 година той ще се отправи в космоса и ще помага на астронавтите в Международната космическа станция.

Към момента роботът може да се придвижва, да вдига тежести, да управлява автомобил, и още ред подобни действия, както и да се ръкува с хората. Последното Фьодор, демонстрира именно с руския патриарх. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех

    0 0 Отговор
    Тоест робота на Путин Кирил се запозна със себе си !
  • 2 той

    0 0 Отговор
    Щом работи този "Руски" робот най вероятно не е произведен в Русия,както прословутия "Руски" смартфон Йотафон всъщност се произвежда в Тайван!