Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 14:44 10 564 13

Apple се отказва от автомобила си

  • apple-
  • titan
Apple се отказва от автомобила си - 1

Всички дейности по проекта с кодово име Titan, под което Apple разработва собствен автомобил, ще бъдат преустановени до края на 2017 г. Производителят на iPhone ще концентрира усилията си върху създаването на универсална система за автономно управление, съобщава Blooomberg, позовавайки се на информатори от компанията.

Новината потвърждава слуховете за масови уволнения и преназначения на стотици служители, които до този момент са били ангажирани с разработката на бъдещия безпилотен автомобил на Apple. Проектът Titan явно е погребан, но част от участниците в него ще продължат да се занимават проектиране на софтуер, сензори и системи за тестване на автономни превозни средства в полеви условия.

Според вътрешни източници новата идея на ръководството е универсална безпилотна платформа, която да бъде предлагана на различни автопроизводители. Така Apple няма да участва пряко на пазара на безпилотни коли, но ще получи шанса да се превърне в сериозен играч в качеството си на доставчик в индустрия, която тепърва ще набира скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гхост

    0 0 Отговор
    Не се бутай там , дет' нямаш място
  • 2 тиктак

    0 0 Отговор
    хахаха, а някви смешници тука се редяха да обясняват какъв невероятен автомобил щели да направят от ябълката...

    Коментиран от #9

  • 3 Илк0

    0 0 Отговор
    Епъл като Самсунг да си правят гърмящите тухли, които наричат телефони и да не си навират женските полови органи там дето мъжете си мерят оная работа.

    Коментиран от #5, #10, #13

  • 4 xaxax

    0 0 Отговор
    Илк0 ти ми приличаш на комплексар който притежава нокиа с фенерче
    Човек който плюва всичко което не може да си позволи!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илк0":

    Смешко, много ли е трудно да четеш преди да пишеш? Самсунг, драги ми смехурко, произвеждат танкери! Дали пък производството на един танкер не е малко по-сложничко от това да направиш автомобил, а?
    А ти какво произведе, г-н хейтър?

    Коментиран от #7

  • 6 Илк0

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "xaxax":

    всеки може да си позволи какъвто и да тъп смартфон стига да го иска. Това не е тема от години. Ако имаше поне малко сиво вещество щеше да ти е ясно, че не си комплексар ако притежаваш нокия с фенерче. Комплексар си когато притежаваш смартфон за 2000 лв с предплатена карта, а нямаш пари да си платиш сметката за тока в края на месеца. Което общо взето е всеки втори в БГ.
  • 7 Илк0

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Да не те настъпих по мазола нещо? Не знаех, че статията е за танкери. Аз чета и пиша, че и мисля много добре, за разлика от теб. А ти какво си произвел, че на мен си тръгнал да държиш сметка. Отиди да си купиш самсунг танкер като ти харесват и не ни занимавай с душевните си терзания.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 aphex

    0 0 Отговор
    "Не се бутай там , дет' нямаш място"-казал Енцо на Феручо едно време. Големи спецове сте се събрали тука . Сигурно сами сте си сглобили колите.
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тиктак":

    Не е лошо първо да чуеш някакви официални изявления от Епъл , вместо "вътрешни източници" и "информатори" , а даже и да има "преустановени дейности" това въобще не значи , че не могат да бъдат възстановени . А продажбата на автономно управление на други производители с нищо не изключва производството на собствен модел
  • 10 Дада

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илк0":

    Всъщност Самсунг правят автомобили
    http://www.autoevolution.com/samsung/
  • 11 OMG WTF

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Илк0":

    Samsung произвеждат и автомобили, и камиони. Ако и търсеше толкова добре, колкото четеш и пишеш, грешка нямаше да имаш.
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Илк0":

    Тролче, хората ти пишат, а ти продължаваш да се напъваш да се излагаш. Да, настъпи ме по мазола, но той е омраза към хейтъри като теб!
    Самохвалството ти е напълно нелепо, защото дори не може да осъзнаеш, че ти си този, който трябва да ни покаже какво е произвел през живота си, щом плюе по другите!
    Аз като не съм създал нищо на световно ниво, уважавам работата и труда на другите и не хейтвам, а ти нямаш мозък да го осъзнаеш дори!!!
    Нелеп лаик!
  • 13 СДФГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илк0":

    Колега, ти си крайно елементарен, да не кажа ептен прост.