Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 13:50 2 381 2

Hawk T1: Червената летяща стрела

  • hawk t1-
  • самолет-
  • стрела-
  • червените стрели-
  • великобритания-
  • китай

Изключителна маневреност

Hawk T1: Червената летяща стрела - 1
Снимки: БТА/ XINHUA

„Червените стрели“ са гордостта на кралските военновъздушни сили по отношение на висшия пилотаж. Самолети на „червените стрели“ направиха авиошоу над град Джухай, намиращ се в южната част на Китай.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на единадесетото издание на форум, посветен на висшия пилотаж и сложните маневри по въздух.

Демонстрационните полети предизвикаха интереса на мнозина. Британската ескадрила по въздушна акробатика е активна от 1965 година насам.

Тя първоначално използва самолети Folland Gnat, произведени от Folland Aircraft. Те са малки, но изключително бързи и маневрени самолети. Впоследствие ги заменя с BAE Systems Hawk .

Самолетът може да се използва както за авиошоу, така и за военни операции. Hawk T1 е сред най-изящните самолети, които „червените стрели“ са използвали.

Въпреки че е използван и за военни цели, Hawk е създаден предимно за тренировъчни полети. Дизайнът му е конструиран именно за такива, като впечатлява с маневреност.

Hawk T1: Червената летяща стрела

Hawk T1: Червената летяща стрела


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    1 0 Отговор
    Добре, че Перукан не им е министър, ще им купи 30 годишни ф16 и ще ги видим тогава как ще летят ингилизите.

    Коментиран от #2

  • 2 Никсън

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    Не бе ще им купи 30 годишни мигове и няма да излетят изобщо!