Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 04:00 1 457 1

Най-високото Lego

Най-високата сграда в света - Бурж Халифа, получи и най-високия си макет създаден от Lego. Конструиран от общо 439 хил. части, той е отнел общо 5000 часа за своето създаване. Височината му е цели 17 метра и тежи близо един тон, като в него е вкарано и внушително LED осветление, което кореспондира с това на оригиналния небостъргач. Той ще бъде част от изложбата в една от шест зони на Legoland Dubai, койтосе очаква да Бъде открит след седмица. Билетите за огромния парк ще са на цена от 68 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паисий

    0 0 Отговор
    Само да вметна: вярното е "Бурж Халифа"
    Справка в Уикипедия: "Бурж Халифа (на арабски: برج خليفة, „Кулата на Халифа“), известен преди ...", макар, че и там е пълно с грешки.
    Не е лошо преди да пуснете нещо в публичното пространство да попрочетете за него няколко реда.