24 Октомври, 2016 13:01 38 710 5

Мантинела щади ламарините на колата

  • мантинела-
  • eti co. ltd
Мантинела щади ламарините на колата - 1

Малайзия ще бъде първата държава, в която започва монтирането на нови тип мантинела, патентован от корейската компания ETI Co. Ltd. Освен че предпазват от излизане от платното, революционните пътни заграждения не нанасят почти никакви щети по превозните средства.

Мантинелата на бъдещето се състои от стоманени тръби с височина 96 см, на които са надянати 40-сантиметрови пластмасови ролки. Те поемат силата на удара, забавят превозното средство и коригират траекторията на движението му, без да му позволяват да отскочи обратно.

Изобретението е патентовано още през пролетта и е одобрено от департамента за пътна безопасност на Южна Корея. За обаче него се зашумя едва след решението на малайзийските власти да започнат поставянето му на някои от най-опасните участъци от пътната мрежа на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 байо

    0 0 Отговор
    Да ги бяха показали тия пощадени ламарини на какво приличат, а и едно сравнение да бяха дали със същите превозни средства, но ударени в „конвенционални” мантинели.
  • 2 Хайко

    1 0 Отговор
    Така като гледам на клипа...верно никакви щети не нанася...а тия хвърчащи части те са от нещо друго вероятно...от някой космически кораб са паднали...
    Като пишете статии поне си направете труда да погледнете клипа, който сте прекачили..
    П.С. Правописа както и разположението на думите в изречението също са от значение!!
  • 3 АСК

    1 0 Отговор
    Целта на тази мантинела е да пренасочи посоката на удара. И по този начин да се избегне навлизане в насрещното платно или преобръщане през нея в насрещното платно. Това намалява и вероятността за травми по пътниците
  • 4 ДАААЧ

    0 0 Отговор
    Не карам мотор и не съм моторджия, все пак забелязвам, че отново не е помислено за мотористите. Отново колчетата под ролките са опасни, не е домислено това съоръжение. Ако имаше начин въртялките да почваха от земята щеше да има доста по-голям смисъл..

    Коментиран от #5

  • 5 верно бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДАААЧ":

    Или да ги направят по-високи и по-широки за да ми ават моторджиите по-лесно ;)