Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 14:09 2 221 0

Eclipse 550: Красив, луксозен и икономичен

  • eclipse 550-
  • самолет-
  • красив

Най-евтиният самолет в своя клас

Eclipse 550 е реактивен двумоторен бизнес самолет, произвеждан от американската компания Eclipse Aerospace.

Разработването на проекта е обявено през 2011 г., а първият полет е направен през 2013 г. Самолетът е с ниско монтирани крила. Разполага с два реактивни двигателя Pratt & Whitney PW610F, разположени на задната част на фюзелажа.

Фюзелажът е изработен от дуралуминий. Приложени са специални методи на заваряване, които намаляват теглото на структурата.

Развива максимална скорост от 694 км/ч. Има обхват на полета от 2084 км. Разполага с климатичен радар и система за анализ на терена и предупреждение. Оборудван е и със система за трафик, предотвратяваща евентуални сблъсъци с други летателни апарати.

Цената му е $ 2 995 000, като това е единственият самолет от този клас с цена от под $ 3 млн. Има измервателно оборудване за разстояние. Това е и най-икономичният самолет на гориво в този клас.

Има модели за един и двама пилоти. Местата за пътници са 5


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА