28 Октомври, 2016 14:07 8 719 6

Софтуер предсказва повреди по колата

  • t-tronic-
  • застраховка
Софтуер предсказва повреди по колата - 1

Руски специалисти са разработили платформа, която може да прогнозира повреди по различните възли и агрегати на всеки конкретен автомобил. T-Tronic е предназначена за застрахователни компании и според шефа на фирмата производител Давид Шостак проектът вече функционира в Москва.

Платформата черпи информация от сервизите и устройствата OBD, използвани за диагностика. Данните се анализират и въз основа на тях става ясно какви ремонти се извършват и какво най-често се чупи в различните модели. Така системата може да предсказва повреди, а в бъдеще ще започне да отчита и стила на шофиране като фактор за техническото състояние на колата.

T-Tronic ще се предлага на застрахователи с идеята да им позволи да предлагат нов продукт - застраховка срещу повреди. Според Давид Шостак обаче анализът на данните за отделен автомобил и водача му би помогнал и за по-прецизно изчисляване на цената на застраховките КАСКО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 P.s.

    0 0 Отговор
    Като им гледам самолетоносача,мога да си представя и софтуера им!

    Коментиран от #5

  • 2 ввв

    0 0 Отговор
    Руски специалисти звучи като оксиморон
  • 3 бате лудко

    0 0 Отговор
    до 1 и 2 : господа, явно,че освен да плюете,за друго не ставате. А сигурно и допълнително са ви изпилили мозъците, таман за писта на самолетоносача. Руснаците иначе не можем да ги стигнем срещу нас да тичат,а колко са добри специалистите им- справка- ВПК и космическите им програми,а вие тук си лайте, керванът си върви...

    Коментиран от #4

  • 4 Zax

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "бате лудко":

    Евала! Добре им го каза. А там нещата едва сега заповат да се развиват...
  • 5 шруум гъбков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "P.s.":

    ако и от софтуер разбираш колкото от кораби най-добре да ходиш да коментираш нещо за бб или цц
  • 6 Реалист

    0 0 Отговор
    Хахахахахахаха - по-голяма шега скоро не бях чел. Първо - Давид, името на изобретателя е "чисто руско име" - като Ленин например. Второ - много ми е интересно как ще изпуши софтуерчето като го закачат на някоя Лада :). Айде стига с глупостите - истината е че иска да зариби застрахователите за нов продукт за балъците. Някой от вас да е видял беден застраховател? Аз не съм... Който разбира от коли и сервизи знае че написаното е пълна глупост. Да живеят балъците, особено в Рашка... Орки и Водка и Путя.