31 Октомври, 2016 04:00 11 876 13

Соларни керемиди от Илон Мъск

Илон Мъск представи проекта на компанията SolarCity, която ще разработва и продава решения за автономно захранване. В нея участва и една компания от миналото, която преди време, рязко се пренасочи към производството но батерии - Panasonic.

Соларните панели обикновено са трудни за поставяне и изискват изграждането на скеле, за да събират слънчевите лъчи, компанията на Мъск обаче, се е пренасолича към нещо, от което се създават покривите - керемидите. По този начин, всяка къща по света може да превърне покрива си в соларен, като от компанията са помислили и за визията им и видовете им. 

За съхраняване на това електричество Мъск представи и новото поколение на батерията Powerwall 2, която вече има капацитет от 14 киловатчаса или двойно повече от първото. С тези решения, Мъск буквално затваря кръга на нуждите на едно нормално семейство - безплатен ток, с който освен дома, можете да зареждате и автомобила си ако той се задвижва от електричество.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Отдавна съм се навил за Powerwall, остава керемидките да влязат в производство и среден пръст на НЕК и цялата гнусна енергийна мафия, нито Белене ме интересува, шлемове, членове, Марици и тем подобни!
  • 2 mediator37

    0 2 Отговор
    Всяка една малка керемидка трябва да има входове и изходи (+) и (-), които трябва да се свържат със следвщата керемидка. Общо 4 клеми или нещо подобно. За сух климат и южни щати, където рядко вали и няма сняг определено става. Но с тази наша влага и амплитуди не знам хиляди клемни връзки изложени на атмосферно влияние, дъжд, сняг и вятър, който набива отвсякъде, колко ще издържат.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 ната опо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Що бе, слагат и магнити и става безжично зарядно!
    Ето видео:
    https://www.youtube.com/watch?v=KBW612hs-kI
  • 4 222222

    2 1 Отговор
    Ще наложат данък ,,Слънце" за да да не фалират електрическите компании!

    Коментиран от #5

  • 5 незнайния

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "222222":

    Електрическите компании в "белите" държави са изцяло частни и фалита или просперитета им е грижа единствено на собствениците им , а фалити има ежедневно , включително и на гиганти като Енрон , а за развитието на икономиките е много по-важна ниската цена на енергията , в момента в цяла Европа се затварят ТЕЦ-ове , особено на въглища , което скоро ще се случи и с нашите .
  • 6 незнайния

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Наистина ли си мислиш , че тия хора са толкова елементарни , колкото твоите "разсъждения" ???!!!

    Коментиран от #7

  • 7 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайния":

    Имам някакви разсъждения основани на образование и опит в тази област, а ти една плюеща уста.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Всичко е чудесно, но за ОГРОМНА жалост, животът на тези керемиди не може да е повече от 5-10 години!!! Който е учил що е то полупроводник, може много лесно да го проумее!
    Къде е Киро на кирия, че да се сменят на всеки 10 години всички керемиди, които едва ли ще са по 2 лв/бр.
    Просто с това нещо от статията, свръхбогатите имат възможност да се правят на напълно независими и "зелени"!
    Такива като нас, могат само да лапат мухите и да вярват в дядо Мраз!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 незнайния

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Напълно са явни и "образованието" и "опита" ти , след като "разсъжденията" ти стигат до това , че най-голямата компания в соларната индустрия , оперираща в цял свят , ще представи продукт , зависещ от "нашите" условия , да не говорим , че сертификацията му включва условия за които ти даже не си чувал ! Ако си въобразяваш , че некакъв жичкаджия с "образование" и "опит" ще дава акъл на хора които пишат историята , мнооого си далече от истината
  • 10 незнайния

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Всъщност за твоя ОГРОМНА жалост животът на "тези" керемиди е колкото и на другите соларни панели , тоест над 25 години при запазване в края на периода поне 80% от производителността . Дори в България вече има панели на над 10 години и си работят чудесно , та спри вече с приказките като за Хелоууин . Както се вижда от видеото и здравината им е в пъти по-добра от обикновенни керемиди , а и от обикновените солари , така че ще спестят доста и от ремонти за това време . А цената въобще няма да надвишава тази на настоящите солари , което е под 1000 долара на киловат и непрекъснато пада . Така че като вземеш новата батерия 14 кв с вграден конвертор за 7500 долара и керемиди за 3-5 киловата ( щото изобщо не е нужно целия покрив да е от такива ) получаваш пълно захранване за еднофамилна къща , а ако е добре изолирана даже с отопление и охлаждане . При цена 10500-12500 за 25 години излиза 500 долара на година , дали е по-скъпо от енергото , а ?

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    За да не кажеш ,че приказвам общи приказки ще си дам труда малко да те образовам . Нормите за нискоенергийна и пасивна къща са 50 квч/м2 и 15 квч/м2 ГОДИШНО за отопление и охлаждане и само след няколко години ще са задължителни и в България за нови сгради , а старите неотговарящи на тях ще имат драстичен спад в цената и съответно в пъти по-високи данъци . Тоест една прилична къща 100 м2 ще употребява дневно средно за отопление и охлаждане от 4 до 13,7 квч дневно в най-лошия случай . Плюс 3-4 квч за други нужди прави 8-18 квч дневно при капацитет за производство 30-40 квч за 5 кв "керемиди" . Даже остават малко за електромобилчето , ако си забравил да се отбиеш до Суперчарджъра . Още ли ще
  • 12 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "незнайния":

    Ясно е, че сте дистрибутори на соларни панели и се опитвате да лъжете по най-тъпия начин!
    Изобщо прочетохте ли простотиите си, преди да ги пуснете?
    И ако 500$, т.е. 1000 лева, на година за ток са малко, то явно изобщо няма какво повече да коментираме!
    Пък това, че акумулаторите са консуматив и не са 1000$ за 25 години, изобщо няма да го коментираме! За слънцето пък направо го прескачаме, защото не живеем в Невада, ама нали сме "прости", карай да върви :)))

    Коментиран от #13

  • 13 mediator37

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Незнайкото, освен, че е неграмотник и веднъж пише обикновенНи (с две "н"-та), а на следващия ред пише обикновени с едно "н", нещо много взе да се филмира. Глупостите му са уникални, вкл. че акумулаторът има годност 25 години и че инверторите, които нарича конвертори, въобще не изпушват. Комплексарската му логика се свежда до: "Щом ти го предлага известна фирма, значи е най-великото нещо на света!"