9 Декември, 2016 16:13 3 633 6

Да си стоплиш краката на улицата

  • ботуши-
  • нагреватели-
  • зима
Да си стоплиш краката на улицата - 1

Много студените зими в Москва, накараха група учени да изобретят едно интересно приспособление. То представлява чифт фиксирани ботуши, в които всеки може да стъпи и да стопли краката си.

Иновацията се печата на 3D принтер и се изработва от специална пластмаса. В нея се интегрират реотани, които могат да стоплят краката на всеки през неговите обувки. За да не се пълнят със сняг в "топлите ботуши" има предвиден и отводнителен канал, през който се оттича стопилия се от реотаните сняг.

Устройството се захранва от електричеството, налично в паркове и улици. Първоначално това творение ще се позиционира на няколко места в един от парковете на Москва, но ако се окаже полезно, ще бъде разпространено на много места из руската столица.Да си стоплиш краката на улицата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    6 2 Отговор
    Руските учени с поредно революционно изобретение! Как досега никой не се е сетил.
  • 2 дедо Стефчо

    0 1 Отговор
    А, къде? Останаха добрите стари ватенки .... А то сега всеки с маратонки .... :)

    Коментиран от #3

  • 3 Ал Купоне

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Стефчо":

    Май искаше да кажеш валенки
  • 4 Кобрата

    6 2 Отговор
    Тук ако сложат такива ботуши, циганите ще ги разкормят за нула време и ще им е*.т м...та
  • 5 гост

    1 5 Отговор
    Това става само за трезви хора!Щото ако загуби човек равновесие....
    Т.е. на альошите няма да им свърши много работа!
  • 6 1234

    4 0 Отговор
    Стига ги плюхте тия руснаци бе,то бива бива ама чак толкова не бива бе,какво са ви сторили лошо точно на вас?Че каквито и да са,ако не бяха ТЕ и до сега щяхме да сме под турско робство.Кой французите ли или англичаните или германците ни помогнаха да се оттървем от 500годишното робство или американците които само заробват другите народи.Престанете може ли пък да сте толкова не благодарни за това,че кръвта са си проляли за нас да сме свободни след толкова години робство.