Last news in Fakti

16 Декември, 2016 12:40 5 244 2

Любопитно за клавиатурата Gboard на Google

  • gboard-
  • google-
  • клавиатура
Любопитно за клавиатурата Gboard на Google - 1

Фирмената клавиатура Google Keyboard, първоначално работеща само на мобилни устройства с iOS, сега е достъпна и за апарати с операционни системи Android. Главната особеност на тази клавиатура е бързото търсене посредством Google.

След обновлението, което доставя на ползвателите новата шеста версия, приложението автоматично се преименува на Gboard и се появява иконка "G" (логото на Google).

С натискането му веднага се отваря прозорец от най-известната търсачка в света. Там могат да се прочетат и последните новини, да се види прогноза за времето, както и да се разберат резултатите от различни спортни състезания.

Може да се намери бързо и лесно адрес, магазин, аптека, станция на метрото и т.н. Има и специална опция за вкарване в текста на емотикони, която е предвидена за ползване с една ръка.

Новата клавиатура е достъпна безплатно в Google Play, но не е съвместима с всички апарати. Вижте повече във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиро

    0 0 Отговор
    Магазин за кифтета! Хахаха
  • 2 рационален

    0 0 Отговор
    Безмислено! Заема прекалено много памет 77,86MB и товари допълнително телефона !