Last news in Fakti

19 Ноември, 2011 11:48 16 253 13

Пожизнен ъпгрейд на автомобила

  • ford-
  • sync-
  • myford touch

 

Журналистът от телевизионния канал Discovery Ерик Родел направи много интересно интервю с Чад Галагар, управляващ маркетинг отдела на програмата SYNC. Основната тема, на която Галагар акцентира, е възможността за т.нар. ъпгрейт на автомобилите с марка Ford.
 
Производителят вече стартира този проект с програмата MyFord Touch и нейното обновяване на определени интервали от време, но това - както се разбра от интервюто - е само началото. От Ford имат намерение да направят съвършено различни автомобили.
 
Става дума за обновяеми коли, които през известно време да могат лесно и бързо да се снабдяват с най-новите програми на производителя. Това ще засегне не само информационно-навигационната система, а и всички останали, които са налични в автомобила. 
 

По този начине ще могат да се обновяват и пренастройват компютърно кормилно управление, окачването, спирачките и т.н. Електронният блок на двигателя също ще се ъпгрейдва, като всяка нова версия ще е съобразена с моментното му състояние.

 
Според думите на Галагар всеки ще може да обнови автомобила си по начин, по който в момента се обновяват GPS навигациите. Това даже ще може и да става автоматично, като централен сървър ще съобщава на автомобила за достъпните нови приложения и версии на софтуера.
 
За мнозина казаното дотук звучи като научна фантастика, но от Ford заявяват, че това ще стане реалност в скоро време и никой собственик на автомобил със синия овал няма да има основание да казва, че автомобилът му е морално остарял.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pe6o

    1 0 Отговор
    Много добро решение но ми се струва че ще има софтуерни проблеми около цялата тази работа :)
  • 2 Филип

    2 0 Отговор
    Е с'я си е..а ма..ата!Щом "Виндовс" влезе и навсякъде в колата ви , най-вероятно нагледно ще разберете що е то "краш" на системата.В буквалния смисъл( на колата).И после вмето да се търси отговоност , ще има оправдание - "бъг в софтуера"...И сега при определени системи производителите се скъсват от "ъпдейти" , "ъпгрейди" и т.н.софтуерни простотии...
  • 3 Тони

    1 0 Отговор
    Разбирачи, почти всички нови автомобили дават грешки в софтуерно отношение и човек трябва да ходи до сервиза да ги оправят с техните компютри или да си купува навигационни дискове през няколко месеца, а така се премахват грешките и няма нужда да даваш допълнителни пари.
  • 4 Spasko_

    1 0 Отговор
    Не разбрахте ли че новите коли са направени да се чупят за да има покупко-продажби. Заводите нямат сметка от кола като Москвич която да издържи 30 години и пак да ти върши работа.. :)
  • 5 Kobester

    0 0 Отговор
    Ще я видим тази работа
  • 6 ккк

    0 2 Отговор
    FORD и циганин зимата не работят ...и не боледуват никога-направо умират

    Коментиран от #7

  • 7 фордаджия

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ккк":

    @6 - ти в кой клас си бе? с тия лафове от преди 20 години, ходи се отваряй на 3-то класниците. земи прочети нещо за марката форд.
  • 8 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Последните няколко поколения на Форд удрят в земята доста от реномираните марки и по отношение на дизайна и по отношение на цена-качество! Който не вярва да види новото Мондео...
  • 9 Християн

    0 0 Отговор
    Карам форд фокус1.6 100кс. като такси 6 години неправих ремонт на главата на 400000км.карана е от 100км. на метан окачването е почети оригиналното имах преди това це класа боклук сравнение с фода УНИКАЛЕН АВТОМОБИЛ
  • 10 ufu

    0 0 Отговор
    Най-добрият форд е продадения! И от там - колкото и малко да дадеш за форд все много си дал! Заявявам го от опит, като уточнявам, че в последните 10 години не съм в известност за развитието на марката, но преди това ............. !!!!!
  • 11 chiko

    0 0 Отговор
    ufu>>>точно от 10 години си смениха посоката и са различни. Казвам го като човек който кара марката но другата ми кола няма да е от нея.Нямам нищо лошо срещу нея. Карам Фокус 2002 и както каза един приятел ако просто емблемата беше АУДИ примерно щеше да е найййййй-добрата а пустата му слава от преди 2000 г неможе още да се отърве от нея.
  • 12 оги

    0 0 Отговор
    Той ако гледаме производителите на коли могат да произвеждат коли с дизелов двигател над 140 коня който да гори 3-4 градско но не го правят нали трябва и петролната индустрия да печели ;)
  • 13 ккк

    0 0 Отговор
    Ходих на автосалоните и едно Галакси тди от 5500 на 2500 ми го свалиха ама аз: Не та не. И оня изплака накрая: защо не го искате бее...никой него иска беее. абе същото кат шарана е беее...немат разлика беее. Пък ортака му вика: ша му сменим маската и емблемите накрая и ще ви е..м м....... на всички..
    туй за форд засега