Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 13:37 58 046 29

Никога вече мраз в колата

  • отопление-
  • автомобил-
  • car interior preheater

Едно от най-неприятните преживявания, които сервира зимата, несъмнено е зъзненето в ледения салон на колата рано сутрин в очакване стъклата да се размразят. Мнозина разчитат на стартери с дистанционно управление, макар че за да работят правилно, те трябва да са монтирани професионално, а и увеличават съществено разхода на гориво. В някои държави дори съществуват забрани за оставянето на автомобилите с работещ двигател на място заради замърсяванията.

Изобретателите на Car Interior Preheater трябва доста да са мръзнали, за вложат толкова старание в разработката му. Изпипаният отоплителен уред се захранва от вградена акумулаторна батерия. Има две регулируеми вентилационни дюзи, което позволява топлинният поток да бъде насочен и към ветроупорното стъкло.

 

Електронният таймер може да се настройва и позволява "духалката" да бъде включена до 20 минути преди влизането в колата. Има дистанционно, което хваща от разстояние до 60 метра. Зареждането става както в контакт от битовата мрежа, така и от изхода на запалката. Отнема 4 часа. Цената е $119.95.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    dobra ideia
  • 2 Denis

    3 0 Отговор
    Много хубава джаджа, малко е скъпичка, ама сега ще се появят и китайски :))))))))
  • 3 разбирач

    0 0 Отговор
    За отоплението в колата са нужни киловати енергия. Тая джаджа може да топли само себе си.
  • 4 54-40

    1 1 Отговор
    Заз -ките преди 30години имаха подгревателна печка приличаща на тази и се слагаше под седалките. Нищо ново.
  • 5 MASTERCARD

    4 0 Отговор
    Ami ot dosta vreme su6testvuvat pe4ki ot roda na Webasto, koito rabotqt na nafta ... osven tova sa i mnogo po dobur izbor v sravnenie s taq glupost, ako iska6 da ima6 nqkakuv tok ostanal v akumulatora za da si zapali6 kolata vse pak... i molq vi sprete da go nari4ane vetrouporno stuklo ... zvu4i glupavo ... tva 4e amerikancite i angli4anite go nari4at windshield ne zna4i 4e trqbva da gi kopirame ...
  • 6 Атанас Димитров

    4 0 Отговор
    taia pe4ka moje da zgree kola samo v afrika pulni gluposti
  • 7 петър

    1 0 Отговор
    Това как си го представяте да стопли колата с този си акумулатор? Пълни глупости. И какво - вечер си го нося в къщи, зареждам го и утре пак в колата? Имам такава печка , която се вкл. в запалката и е 90 вата. Мога да ви гарантирам, че не върши работа.
  • 8 е го и тоя

    6 1 Отговор
    АМА МНООООГО СТЕ ЗЛЕ БРЕ, ПЪРВО ЧЕТЕТЕ - ПОСЛЕ КОМЕНТИРАЙТЕ, ролята на тази "печка" е да стопли предното стъкло и да не стържете лед, а не да ви сгрее задните части и главите дето не мислят!!!!!!!!!!!
  • 9 LiRiX

    2 2 Отговор
    Супер, слагаш си печката и сутринта вътре е наваляло сняг, защото джамбазите са ти строшили прозореца за да си загреят г.зовете :D
  • 10 Студен Мръзнев

    3 0 Отговор
    По добре е дна печка Елва - спираш до някой стълб отваряш капчето и я закачаш направо за жиците . като се върнеш колата ти ще е сауна ..... или клада
  • 11 Митко Сивков

    0 0 Отговор
    то хубо ама много голям уреда
  • 12 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Това го има в Мерцедес още от 80-те години,повечето модели си имат ''печка'',която я настройваш с желания час и сутрин ако излизаш в 08:30,а е настроена за 08:00 се включва сама,затопля и като влезеш не мръзнеш като куче! ;)
  • 13 dacho

    1 0 Отговор
    Коментар 9, подкрепям те. Заглавието е за размразяване на стъклото, а не за отопление на купето?! То се сваля, предполагам, след като си свърши работата. Когато е необходимо се слага пак и се настройва таймера или се пуска с дистанционно, няма да ти стои на предното стъкло по време на движение. Вероятно по нататък ще го вградят, може би?
  • 14 pacoran

    0 0 Отговор
    kato stopi prednoto stuklo ne misli6 li 4e i kupeto 6te se e stoplilo pone malko nima da e 30 gradusa ama 6te e po mekoot vunka predpolagam ti go iskata kato nekuv bokluk koito edva li ne e 5W a spokoino moje da e 100-200W i da si duha dosta priatno topli4ko a i 6tom moje da se vklu4i v zapalkata celta e po skoro da sleze6 da si zapali6 kolata i da vklu4i6 pe4icata da ti razmraziava stukloto a ne da 4aka6 20 minuti dvigatelia da zagree
  • 15 Пешо

    2 1 Отговор
    ЗАЗ от 50 и по-вече години имат печки, Мерцедес и ВМВ са ги копирали от тях, ама не в това е въпросът, защо трябва да работи основният двигател, за отопление на 2 кубически метра?,.........имам такава печка, и сега ще я присаждам към един трактор,.. в общи линии, .руснакът прави машини за работа от-40 до +40,.......
  • 16 Pesen na kolelal sa vulzi

    0 0 Отговор
  • 17 НЕВОЛЯТА УЧИ

    6 0 Отговор
    КОГАТО КОЛАТА МИ ОСТАНЕ ИЗВЪН ГАРАЖА ПРОСТО СЛАГАМ ЕДИН НАЕЛОН МАЛКО ПО - ГОЛЯМ ОТ ПРЕДНОТО МИ СТЪКЛО И ОТСТРАНИ ГО ЗАЩИПВАМ С ПРЕДНИТЕ ВРАТИ И ОТДОЛУ С ЧИСТАЧКИТЕ ЗА ДА НЕ ГО ОТНЕСЕ ВЯТЪРА ПРЕЗ НОЩТА И НА СУТРИНТА САМО ГО МАХАМ . СТЪКЛОТО ОТДОЛУ НАПРАВО СВЕТИ ! ПАЛЯ И ТРЪГВАМ БЕЗ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ДОСАДНОТО СТЪРГАНЕ .ВЪРШИ ПРЕКРАСНА РАБОТА ОСОБЕНО АКО Е НАВАЛЯЛ И ДЕБЕЛ СНЯГ . НЕВОЛЯТА УЧИ ! ОПИТАЙТЕ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ СТЕ ДОВОЛНИ ! ( ползвам наелон защото знам че никой няма да ми го открадне ) :–) :–z
  • 18 ghost

    0 3 Отговор
    американските коли имат печки много преди мерцедес. ай стига с тоя мерцедес бе.не ви ли писна да мелите едно и също? мерцедес ,та мерцедес. пфууу
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пламен

    1 0 Отговор
    На ЗАЗ-а печката работи с бензин и наистина топли много. Като я гледам тая духалка колко е голяма, пък и на батерии била, си представям каква работа ще върши. Точно никаква. А между другото подобни ел. духалки се продават от доста години, но никоя от тях не върши работа.
  • 21 МБ

    1 0 Отговор
    Аз имам печка как да не изтипосам таз грозна духалка и то за 1 кошник пари
  • 22 Митака - Пловдив

    2 0 Отговор
    Айде сега да открием топлата вода за пореден път:
    За отоплението на единица обем са нужни няколко единици енергия. Предполагам, че туй велико изобретение може да разскрежи някакво петно на предното стъклко, но нищо повече.
    Иначе да си накупим по няколко такива и да си отопляваме домовете, а?! Или 'Топлофикация' да закупи 200 - 300 бройки и направо да затопля вода за парното с тях, а!?

    В отговор на Пешо: Пешо, освен, че МБ и БМВ са копирали печката от ЗАЗ друго просветление да си получвал наскоро?!
    Независими отоплители на течно гориво има още от началото на производството на превозни средства - предимно за военни цели (отопление на танкове например).
    И да те 'светна', че Готлиб Даймлер е произвел първия си автомобил през 1886-та година...доста далеч преди първия руски.
    Карай си трактора на топло!

    В отговор на ghost: 'американските коли имат печки много преди Мерцедес' - можеш ли да дадеш малко конкретни дати и производители - колко като време е това много и кои са тези коли?! Великите американски изобретатели са все като тия с този отоплител - брилянтна идея, ама малко не работи...

  • 23 искрен ненов

    3 2 Отговор
    а какво става с акумолатора 20мин и след това обади се на приател да ти даде ток имах подобна духалка смях
  • 24 The Bear

    0 1 Отговор
    От всички коментари само двама до тук са чели добре - другите явно не могат да четат или не могат да мислят - толкова дрънканици в надпревара един с друг не бях виждал скоро Ясно е написано, че това е нещо изпипано работещо на автономно захранване и явно са го проверили преди да тръгнат да произвеждат и да му сложат самоуверената цена - кой глупак ще тръгне да произвежда нещо което няма да работи. Освен това не е създавано нищо точно такова - всичко до сега изполдва гориво или ток от акумулатора на колата.
  • 25 Гостенин с ъкъл

    0 0 Отговор
    Хора,никои не ви кара да си вземате нали,разни добри хора се опитват да ви въведат в новите технологии,а вие веднага с л..ната по тях.Океи гледаите не приказваите.Тоя кво имал,ония кво имал -евала имаи си... Но спомнете си в коя година живеем
  • 26 D-ra G.

    3 0 Отговор
    Аз си сложих един найлон на предното стъкло и сутрин си го махам и нямам скреж :)
  • 27 kfm

    1 0 Отговор
    Типично български коментари
  • 28 kralartur

    0 2 Отговор
    това е на гас бре
  • 29 Стоян Кънчев

    0 2 Отговор
    Много полезен уред и хвала на създателите му,не е и никак скъп за предназначението си.Но ако се поставя неподвижно и за постоянно,няма ли да пречи на видимостта през предното стъкло,особено за по-ниски водачи.