21 Април, 2017 04:00 3 874 4

Гуми за колела без въздух от Bridgestone

Преди няколко години един от световните производители на гуми показа интересен прототип за автомобили. Той няма нужда от въздух, за да функционира, а вместо това използва редица композитни спици, които да играят ролята на нормалните такива. Сега обаче, те представиха същия този прототип, но за велосипеди, а всички знаем колко е досадно пукането на гуми.

Технологията е разработена от две страни - Bridgestone Corporation и Bridgestone Cycle - подразделението отговарящо за велосипедните гуми, като и своеобразната джанта и гумената част са направени от рециклирани материали.

Конструкцията им позволява много различни дизайни, но един от недостатъците на тези "гуми" е, че твърдостта им няма да може да се регулира за разлика от простата промяна в налягането на нормалните.Готовият за пазара продукт се очаква да се появи през 2019-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 3 Отговор
    Твърдостта не е най-големият проблем, а зацапването и баланса на гумата. Какво става като се напълни с кал и няма ли да е по-опасна ако преминеш през клонки, или нещо друго, което може да се оплита? Тук проблемът е, че повърхността на гумата ще потъва сигурно в почвата, ако не е гладък асфалт. И сигурно ще струва стотици евро една капла с гума. Има от много години подобни прототипи са коли, но не са приложими освен за някой шоурум.
  • 2 Пино

    8 2 Отговор
    За градски условия ще е супер обаче. Пирони, камъчета и какво ли не, вече няма да са проблем. Със сигурност ще вози по-меко от твърда градска гума. Дано да не е скъпа само.
  • 3 Jack Bauer

    6 2 Отговор
    Освен за асфалт най-вероятно ще пуснат модели и за черни пътища, но основния проблем за мен си остава цената. Има подобни гуми за автомобили, фадроми, трактори, но разликата в цената им спрямо нормалните е доста голяма.
  • 4 Тралала

    1 0 Отговор
    Ете тва се казват гуми табанлийки и са само за карутси имаги от 600 години в батсова мала .