Last news in Fakti

2 Декември, 2011 12:16 3 611 0

160 км/ч с радиоуправляема кола

  • traxxas-
  • xo-1-
  • подарък

Предстои голямото пазаруване на подаръци за Коледа, а с него връхлита и истинско цунами от нови играчки за малки и големи момчета. С максимална скорост от 160 км/ч и ускорение до 100 за 2.3 секунди радиоуправляемият модел Traxxas XO-1 определено ще фигурира в доста писма до Белобрадия, макар че производителят го препоръчва само за експерти.



С комплект от 5 000-милиамперчасови литиево-полимерни батерии на борда тази гадинка лесно се превръща в истинска наземна ракета. Това обяснява защо упътването към XO-1 беквално гъмжи от предупреждения и инструкции за безопасността:

"Опити с максималната скорост са допустими само на затворено трасе или драг писта, оборудвани с ограждения и контролиран достъп на пешеходци. Невнимателното, безотговорно и опасно боравене с XO-1 може да доведе до стълкновения с катастрофални последици - сериозни наранявания или смърт. Ако не се съхраняват и експлоатират правилно, литиево-полимерните батерии могат да причинят пожар и поражения."

За да се управлява с максималната скорост, Traxxas XO-1 се нуждае от специално приложение за iPhone или iPod Touch, които се монтират на дистанционното. iOS-устройствата служат също за диагностичен дисплей и позволяват дистанционни настройки на колата. Телеметрични сензори изпращат в реално време данни за скоростта, оборотните режими, температура, волтаж и т.н.

Самият модел Traxxas XO-1 има двойно предаване се доставя в напълно готов вид. Дистанционното управление работи на честота 2.4GHz. Цената? $1099.99.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА