Last news in Fakti

28 Септември, 2018 13:41 3 403 6

100-мегапикселов фотоапарат с бленда f/1

  • фотоапарат-
  • gfx 100-
  • fujifilm
100-мегапикселов фотоапарат с бленда f/1 - 1

В рамките на международното изложение Photokina 2018 , което се провежда в Кьолн, японците от Fujifilm представиха уникален фотоапарат. Моделното му обозначение е GFX 100, а по-любопитното е, че камерата е 100-мегапикселова. Още нещо интересно е свързано с обектива.

100-мегапикселов фотоапарат с бленда f/1

Той е с авто фокус и с бленда f/1. Това е първият в света безогледален средноформатен фотоапарат, който е снабден със 100-мегапикселов сензор. Устройството разполага и с вградена технология за стабилизиране на картината и може да записва видео в 4К резолюция. Продажбите на новия GFX 100 ще започнат от следващата година, а цената му ще е $10 000.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    13 19 Отговор
    Абе ФАКТИ ВСИЧКИ МЕДИЙ TOP NEWS .
    УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ГАЗТА С 13.9%
    ДЪНИТЕ СЕ НЕЩО.
    КЪВ ФОТОАПАРАТ КВИ 5ЛВ.
    ПИШЕТЕ ЗА ИНФЛАЦИЯТА

    Коментиран от #2

  • 2 Курнелия

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    ТИ ! Що не излизаш пред народното събрание ??? А ми пишеш глупости тука ?????? хайде и ние да ВЗЕМЕМ властта малко , Че Бая Огладняхме !!!
  • 3 Българин

    2 21 Отговор
    А дали ще прави по-добри снимки от моят Sony alpha 77 II с обектив Zeiss??? Едва ли. Та око ще и 200 мг. пик. да е? А батерията му най-много е за 2-3 часа....максимал. Не реална идеа и цена. Пак нищо ново под слънцето.😏

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ти как мислиш? Само виж цената - той е 10 пъти по-скъп от твоя апарат и едва ли е случайно. Хората не са прости.
  • 5 Чичо АДИ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Бъди сигурен ЩЕ НАПРАВИ ,но не това е въпроса машината е за Профи употреба а там едно "щрак" е много пари и се избиват тези 10 К $ това че има просветлен обектив е интересното и ако е варио бленда 1 на 20 и на 100 мм е постижение ,ако е твърд нищо ново вижте това кога е правено и е с 1,4 бленда LEICA M3 (1954-1967)
  • 6 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Бъди сигурен, че ще прави по-добри снимки от Сонито ти. А един професионален фотограф (за каквито е този апарат) няма да забележи допълнителната тежест от още 2 батерии за по още 2-3 часа всяка на фона на цяла раница с обективи. Виж дали ще бъде все още добър на фона на конкурентите в същия ценови диапазон, това вече е друг въпрос, все пак там са фулфреймките на Канон и Никон.