Last news in Fakti

15 Март, 2012 13:36 12 747 15

Откриха неизвестен човешки вид в Китай

  • хомо сапиенс-
  • археология-
  • антропология-
  • китай

Човешки останки от непознат за науката вид бяха идентифицирани в Китай. Костите са на възраст 11 500-14 500 години и вероятно са принадлежали представители на неизвестна до момента популация. Така отдавнашните теории за съществуването на напълно различно еволюционно разклонение на Хомо сапиенс в Югоизточна Азия са на път да се потвърдят.

Находките са на разположение на китайските антрополози от години, но детайлното им изследване започва едва сега. Най-озадачаващ е череп, изваден през 2009 г. от седиментен блок, открит в пещера в провинция Хуанси още през 1979 г. Подобни кости са намерени и в "Пещерата на благородния елен" десет години по-късно в съседната провинция Юнян.

Реконструираният череп има изключително дебели кости, изпъкнали вежди и късо плоско лице, лишено от типичната човешка брадичка. Антрополозите не могат да го оприличат на нито един от съществуващите видове в еволюционното дърво на човека.



Въпреки очевидните разлики новооткритата популация е приличала на останалите хора по онова време. Учените са открили доказателства, че неизвестните досега хора са готвили еленско месо, което категорично ги отделя от приматите.

Според един от водещите учени по проекта Дарън Керни от университета в Нов Южен Уелс, останките са от хора, които са съжителствали с Хомо сапиенс по подобие на неандерталците до края на ледниковия период преди 11 000 години.

Според Керни представителите на тази популация може са мигрирали от Африка по-рано от основната група, от която произлиза съвременният човек, и да нямат пряка генетична връзка с нас. Учените обаче не изключват и варианта откритите кости да са от затворена група, развила собствени антропологични белези в резултат от генетична изолация и влиянието на средата.

Окончателото място на новооткритата популация в генеалогичното дърво на човека тепърва ще бъде определяно. В момента учените се опитват да извлекат ДНК от намерените кости, за са направят сравнение със съвременните хора и познатите видове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Denkisa

    2 0 Отговор
    Абе тва е на Лили Иванова мъжа
  • 2 cweta

    5 1 Отговор
    mnogo interesno, ppriliqa na kaskata na dart weidar

    Коментиран от #3

  • 3 Георги Златев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "cweta":

    @2
  • 4 тапака

    2 0 Отговор
    това е черепа на дарт вейдър ,сега учените ще извлекат днк и скоро ще се възроди тъмната страна на силата
  • 5 GaBSaN

    1 1 Отговор
    Darth Vader
  • 6 *46*

    0 0 Отговор
    Luke I am your father
  • 7 човек

    0 1 Отговор
    Това е само частица от чиста пропаганда, целяща да изкара, че религиозните ни доктрони са били неправилно разбрани или десинтерпретирани. Постоянно намекват, че едва ли не а и даже направо ди го казват, че сме били от друга планета, измислените им извънземни са ни създали и така плановете им да излъжат човечеството ще са по-успешни, това е стриктно спазван ционистки план и казаното от Серж Монаст, се потвърждава напълно. Всъщност намирането на тези находики, което е фалшифицирана работа е част от първата стъпкна на проект синият лъч. Изкуствените земетресения също са част от тази първа стъпка. Четете разобличените от вече убити хора разкрити тайни планове на евреите, за да разберете какво целят тези болни хора с всичките тези глупости. Прочетете целия проеткт "син лъч" и вижте реалността.
  • 8 човек

    0 1 Отговор
    Сами си правете изводите, щом ви прилича този череп на герой от фантастичен филм за извънземни. Този филм, както и всички други ги бълва холивудската индустрия, а тя се държи от евреи, които целят това кеото написах вече. Промиват мозъците с филми и сега като видите черепа и ви прилича на героя от филм за извънземни, подсъзнателно се сещате пак за ивзънземни и вече сте готови, от тук - от там като постоянно ви заливат с пропагандата, вие вярвате вече в извънземни. И 95% от вас повтарят "не може да сме само във толко голяма вселена" . До там я докарахме, невежеството и овчето ви поведение е основата привичка на живота ви. Запечатаните мозъци са почти необратимо закоравяли от телевизията и от филмите и цялата пропаганда която цари.
  • 9 Ми гост

    0 1 Отговор
    Абе човека просто е бил много грозен, пък те го изкараха нов вид. Ха - Ха
  • 10 BERIYA

    3 0 Отговор
    Откриха първия Македонец.
  • 11 Е-250 кансероген

    1 0 Отговор
    Така като гледам има доста здраво чене! Като ченето на бай ганю,мисля че прародителите ни са яли еленско!
  • 12 ДО #7

    1 0 Отговор
    Ей, " човек-а" пий си хапчетата редовно и по рецепта!!!
  • 13 .........

    0 0 Отговор
    Този ще да е прародителя на партия ГРОБ.
    Да му се направи барелеф.
  • 14 Бачо Кико

    0 0 Отговор
    Това е на Дарт Вейдър баба му
  • 15 бай Георги

    0 0 Отговор
    Като го гледам,има повече зъби от мене!Направо му завиждам!